≡ Menu

Няколко кратки съвета при дълъг полет

Често, когато пътуваме, независимо дали отиваме на приятна почивка или на работно посещение, ни се налага да закупим самолетен билет за дълъг полет, което предполага прекарване на дълго време в небето. В такива случаи, възникват редица проблеми, които трябва да решим през времето на полета, за да пътуваме наистина комфортно и уютно. Добре би било при дългите полети да извършим едно или две прекачвания към други линии, защото по този начин имаме време за почивка, но в случаите, когато си закупим билет за директен полет на дълго разстояние, се оказваме неподготвени за някои неудобства. В този кратък материал ще Ви предложим няколко полезни и лесни за реализиране съвета, които да осигурят Вашето приятно прекарване през времето на дългия полет.

Носете си нещо с което да се развличате. Ако полетът Ви е над 3 часа, то със сигурност в един момент ще се почувствате доста отегчени и ще Ви се поиска да прочетете приятна книга или да послушате любимата си музика. И двата варианта ще Ви свършат отлична работа, като ще спомогнат да не усетите времето, прекарано в самолета. Както книгата, така и mp3 плеърът например, можете да носите без проблеми в ръчния си багаж.

Друг важен елемент, от подготовката за дълъг полет, е да изберете правилните дрехи, с които да пътувате. Препоръчваме Ви да се спрете на по-широки и незапарващи дрехи, за сметка на това да изглеждате в крак с модата, тъй като по-време на полета неудобните модерни дрехи ще Ви карат да се чувствате дискомфортно. В повечето самолети седалките са с кожена облицовка.

За да постигнете максимално спокойствие по време на полета, би било добре да си запазите самолетен билет за място откъм прозореца (стига от самолетната компания да предлагат тази услуга). Това удобство най-често се заплаща, но със сигурност е за предпочитане. Не забравяйте да попитате за тази опция при резервацията на самолетни билети. Избягвайте да седите до тоалетната, тъй като там минават постоянно хора и ще Ви разсейват от Вашето уединение. Ако пък мислите често да ставате, за да се раздвижвате или да ходите до тоалетната, то изборът на място откъм пътеката е напълно обоснован.

Подгответе се с нещо за хапване. Независимо от възможностите на авиокомпаниите да предлагат храна и напитки в самолета, е добре да се запасите с някаква храна от летището. Нискотарифните компании не предлагат безплатна храна на борда, което би Ви струвало значителна сума пари. Имайте предвид, че по-време на полета в самолета въздухът става доста сух и има наистина голяма вероятност да Ви се прииска да пиете повече течности от обикновено. Тъй като течностите не са разрешени в личния багаж, ще се наложи да поискате напитки от обслужващия персонал. Пригответе си пари в брой ако пътувате с нискотарифна авиокомпания.

Една характерна черта на дългите полети е това, че хората се чувстват изморени след дългия път. Ако имате възможност, постарайте се да поспите в самолета и така ще се почувствате доста по-тонизирани и свежи, а и ще убиете доста време. Попитайте за възможността да ползвате седалка, позволяваща манипулиране. От Москва до Ню Йорк например, авиокомпания Делта предлага полет в легнало положение. От Делта са оборудвали собствените си самолетите Боинг 767-400 със специални кресла-легла. Те са широки 55 см и са дълги 200 см. Разположени са в бизнес класата и ако искате да се възползвате максимално от тях, трябва да съобразите дали ще резервирате евтини самолетни билети или ще заложите на удобството да летите легнали.

Въпреки всичко, не забравяйте, че при продължително летене със самолет е добре да се раздвижвате.

Надяваме се да сме Ви били много полезни с тези няколко съвета за това как да прекарате максимално удобно по време на Вашият полет.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!