≡ Menu

Подготовка и средства за избелване на зъбите в домашни условия

Ако сте решили да избелите зъбите си, първото, което трябва да направите, е да се уверите, че те са напълно здрави. Това най-добре се установява чрез обикновена консултация и преглед при стоматолог. В случай, че се открият патологии в тъканите на пародонта, най-напред трябва да се приложи обичайното в такива случаи зъболекарско лечение. Също така, е необходимо да се извърши внимателен оглед на пломбите. С течение на времето между пломбата и зъбната тъкан се образуват микроскопични кухини, през които може да проникне избелващо вещество, което е нежелателно. След като се установи, че състоянието на пломбите е нормално, може да пристъпи към самата процедура на избелване.

В домашни условия това най-добре се извършва чрез избелващи комплекти, в които влизат ленти и пасти за избелване, както и освежаваща вода за уста.

Повърхностното пожълтяване може да бъде ефикасно премахнато в домашни условия с минимален разход на финансови средства именно чрез избелващите ленти – а след това да бъде закрепено и да се постигне дълготраен ефект посредством редовното използване на пасти за избелване и освежаваща вода за уста.

Най-разпространени, изпитани и сигурни са избелващите ленти и пасти, както и водата за уста на популярната в цял свят фирма Crest.

След възстановяване на белотата на зъбния емайл не е желателно да се пуши, както и да се консумират твърде често продукти, които могат да променят отново оцветяването му. За да се поддържа получения бял оттенък, е полезно и препоръчително зъбите да се мият с мека четка, тъй като дори и средната твърдост на космите може да се окаже прекомерна.

След няколко месеца (по лична преценка) процедурата по домашно избелване на зъбите с избелващи ленти трябва да се повтори. Обикновено лентите за избелване Crest гарантират от 6 до 18 месеца запазване на получения резултат – но това в голяма степен зависи от начина на хранене и от нивото, на което се поддържа хигиената в зъбната кухина.

Избелващите ленти са лидер в практиката на домашното избелване, с доказани качества и подходящи за различни типове зъби. Принципът им на действие е прост и лесен: те се полагат върху зъбите всеки ден в продължение на период от 5 минути (за чувствителни зъби) до 30 минути. При спазване на указанията за тази процедура, след около месец може да се разчита на избелване от 2 до 6 цветови тона. Белоснежната усмивка се задържа достатъчно дълго време, в зависимост от организма и режима на хранене – след което може да бъде извършена нов процедурен цикъл. На първо време след употребата на лентите може да се повиши чувствителността на емайла, което скоро преминава.

Усъвършенстваните разновидности на съвременните избелващи ленти Crest позволяват плътно фиксиране, а това дава възможност дори да се разговаря по време на процедурата, например, да се говорене по телефона и пиене на вода.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!