≡ Menu

Работата на маникюриста

Ако за вас красотата не е просто въпрос на крещящ външен вид, а на вкус и деликатно отношение към детайлите, професията на маникюрист би била едно вълнуващо предизвикателство. Тя почива на основите на едно овладяно отношение, поведение и индивидуален подход към всеки клиент, с който работите.

Това означава да можете така да контактувате с вашия клиент, че да разберете точно от какъв тип обработка на ноктите има нужда. И за това би ви помогнало много ако сте винаги в крак с последния писък на модата.

Дейност:

Като маникюрист работата ви би включвала няколко основни задължения.

  • Изработката на маникюр и педикюр
  • Почистване и изпиляване на ноктите
  • Всички видове ноктопластика и работа с изкуствени нокти
  • Декориране на ноктите с различни цветни лакове, гланц и скъпоценни камъни
  • Работа с аерограф или различните видове шаблони за нокти
  • Поддръжка и корекции на нокътя, както и премахването на стари лакове, ноктопластики и почистването на нокътя за да се подготви за нова обработка според желанията на клиента
  • Не на последно място по значение и лечението и следенето за здравето на нокътя. Трябва да сте добре запознати с различните видове болести свързани с ноктите на ръцете и краката

Добрата хигиена и отношението към нея са водещи за един маникюрист, което означава, че стерилността на вашите инструменти и пособия е от приоритетно значение. В противен случай самата работа с различните химически вещества, съдържащи се в лаковете, които използвате, може да доведе до нежелани странични ефекти като инфекции или разрушаване на основата на нокътя.

Изисквания към работата като маникюрист.

Нямате нужда от конкретна квалификация за тази професия, макар че удостоверяването, че можете да я практикувате с някакъв вид документ може да ви даде предимство когато кандидатствате за работата.

За да може винаги да сте в течение, какви нови модни тенденции има в професионалната обработка на ноктите, най-добре е да се запишете на организирани от производител на продукти за нокти курсове, семинари, изложения и т.н. Кога, къде и как се провеждат те може да разберете или от вашия работодател, или от вашия доставчик. Ако самият вие сте си работодател е добре да насочите усилията си в надграждане на вашата квалификация и да разширите дейността си в другите сфери на козметиката – масажи, различните видове терапии за красота, поставянето на пиърсинг и т.н.

Още съвети за маникюра ще намерите в курсовете за маникюристи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!