≡ Menu

Разберете как да се справите с паразитите в сайт за животни

Ако и вие сте горд притежател на куче, вяроятно не веднъж сте се сблъсквали с неприятните паразити по своя домашен любимец. Добре е да знаете, че може да се прочете много изчерпателна информация по темата в сайт за животни.

Специалистите от известния портал за животни обясняват какво представляват паразитите, кои са най- опасните от тях, какви болести причиняват, как да предпазите себе си и животното от тях и други интересни теми.

В следващите редове ще се спрем на кратко на най- важното, което трябва да знаете за бълхите. Te са паразити, които се хранят с кръвта на животни и хора, напомнят от известния портал за животни. Достигат дължина до 3.3 мм., което ги прави трудно уловими. Имат шест крака и без крила могат да скачат високо върху животните. Учените са установили съществуването на близо 2000 вида бълхи. Бълхите могат да бъдат изключително дразнещи. Освен обичайните сърбеж и чесане, някои кучета са чувствителни и към слюнката на бълхите. Едно ухапване може да бъде достатъчно, за да доведе до непоносим сърбеж и да предизвика алергия.

При кучета с по-слаб имунитет, ухапването от бълха може да доведе до анемия и дори до смърт. Бълхите са носители и на чревни паразити, каквито са тениите, алармират от популярния зоо портал. Ако подозирате, че кучето ви има бълхи, важно е да се отървете от тях възможно най-скоро. Създадени са специални препарати за унищожаване на тези малки паразити, успокояват статии в сайт за животни. Те обикновено отблъскват и убиват възрастните бълхи и техните яйца. За най-ефикасен резултат, поискайте от лекуващия ветеринар да ви препоръча подходящ обезпаразитяващ препарат. Без значение какво ще решите да използвате, не забравяйте да следвате точно указанията. Всички продукти против бълхи са силно токсични и могат да навредят на кучето ви, ако не се прилагат правилно. Ако забележите нетипични движения от кучето, веднага потърсете ветеринар.

Тъй като бълхите се възпроизвеждат бързо, често е трудно за собствениците на жилища да се отърват от тях в домовете си. Ако кучето ви има бълхи, значи те са се разпространили и в жилището ви. За да се отървете от тях напълно, трябва да обезпаразитите всички помещения, съветват в популярния сайт за животни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!