≡ Menu

Разходка с автомобили под наем Бургас по забележителните места

Жарко слънце, красиви плажове и тихи заливи очакват туристите в Бургас. Пристанищният град е разположен на морските брегове и е известен като четвърти по големина град в България. Намиращ се между обаятелните езера – Мандренско, Бургаско и Атанасовско той е част от миграцията на много редки птици.

Бургас е типичен черноморски туристически център с модерен облик и съвременен вид. За да намерите най-евтината кола под наем в Бургас, ще трябва или да посетите летище Бургас или да изберете офиса на ТС Травъл. Цените на кола под наем в Бургас все още са доста над желаните. Налице са както международни доставчици и местни малки фирми, при което цената за кола в България е много ниска. Препоръчително е да се сравняват цените в интернет и качеството на колите под наем. Забележителностите в региона на Бургас са доста и разнообразни. Всеки турист, който посещават града трябва да започне от ново изградения център на Бургас.

Улица Александровска е любима алея в града за малки и големи. Очарователни бутици и магазини очертават пътя до морската градина. Разположен директно на брега, паркът предлага много ресторанти, кафенета и детски площадки. Забележителните музеи на града са етнографския и историческия, намиращи се в близост до централния площад. На двата етажа са изложени традиционни носии и цветни кукерски маски. Природонаучния музей предлага снимки и препарирани животни и части от растения, които дават представа за геоложката история на региона. Едни от най-забележителните сгради в града включват купола на храма Св. Св. Кирил и Методий в центъра на града. Туристическа атракция е Атанасовското езеро с около 30 кв. км соленоводна площ, от която се добива сол от 1906 година. Северната част е обявена за природен резерват.

Бургас предлага почивка на Черно море в България. Пристанищния град Бургас е не само входна врата за туристи, на незабележимо място за пътуването до най-големия курорт Слънчев бряг. Пристанищният град сам по себе си е дестинация, която си струва да се види. Също залива е идеален за плуване и крайбрежната алея в центъра на града е популярна разходка за пешеходците. С кола под наем всички забележителности около града са лесно достъпни. Регионът около града е богат на природни и исторически забележителности.

Летище Бургас е най-голямото в България и приема годишно над 2 милиона пътника от Европа. В момента се изгражда терминал 3, което ще облекчи посрещането на туристите от терминал 1 и 2.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!