≡ Menu

Ранни признаци на климактериум

Ранните признаци на менопауза са трудни за откриване, тъй като процеса на стареене прикрива голяма част от тях. Ето защо трябва да сте информирани за характерните симптоми, за да предотвратите неприятното усещане, което съпътства настъпването на периода на климактериум.

Познаването на признаците на климакса ще ви улесни в разграничаването на менопауза и застаряване. Това ще ви помогне и да разберете, защо тези симптоми се проявяват и ще намерите начин да се справите с тях.

Ранните признаци на менопауза могат да започнат още когато жената е на 40 годишна възраст. Периода преди това се нарича преждевременна менопауза. Климактериума настъпва, когато организма престане да произвежда необходимите хормони, които биха предизвикали менструация. Периода на критическа възраст е най-тревожния момент от живота на една жена, заради промените, които настъпват в нейния организъм.

Ранните симптоми на климактериум се характеризират със степен, интензивност и продължителност. Те се различават значително от човек на човек. Степента, с която симптомите се развиват е различна при всяка жена. Обикновено признаците на менопауза се проявяват от две до десет години, преди да изчезнат с течение на времето. Интензитетът на повечето от тях също е различен при отделните хора.

Ранните признаци на менопауза включват: горещи вълни, промени в кръвното налягане, раздразнителност, промяна на настроението, както и много други прояви. Справянето с тях може да протече по различни начини. Преди да решите какво лечение да предприемете, трябва да се консултирате с лекар. Някои ще ви предложат хормонални терапии, други ще ви препоръчат билкови лекарства. Все пак терапията ще зависи от вашето здравословно състояние и причините за менопауза.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!