≡ Menu

Регистрация на фирма – едно ново начало

Ако сте се депресирали покрай празника на влюбените, човъркайки из дълбоко архивираните си спомени, със сигурност едва ли ще бъдете в особено оптимистично настроение. Обаче ако преодолеете първоначалния етап от пропадане към дълбините на лошото настроение, гарнирано със сърчица и плюшени мечета, може би ще успеете да съберете сили и да се амбицирате за ново начало. Обаче е бая лузърско точно на Свети Валентин да си правите планове за нова любов. По-добре зарежете тия романтични глупости и се отдайте на бизнес. Все пак липсата на секс води до излишък от енергия – а ако насочите тази енергия в правилна посока, със сигурност ще постигнете цял куп успехи.

Например, като за начало можете да си направите регистрация на фирма. Регистрацията на едно ново ЕООД е нещо като антидепресант – подобно на ходенето на фризьор и шопинга. Новата ви фирма ще ви бъде нещо като отроче – докато държите в ръцете си удостоверението за регистрация на фирма, с умиление ще си представяте как тя расте и просперира.

Защо регистрацията на фирма е толкова ободряващо тонуса и настроението на фона на мрачната и депресираща зима и още по-скапания празник на влюбените? Учените от университета по икономически и правни науки в Ротердам са установили поне 5 причини за положителния ефект от регистрацията на фирма:

1. Регистрацията на фирма се свързва с едно ново начало, носи дух на откривателство и приключение. Дори само мисълта за това как ще измислите име на новата си фирма, как ще си поръчате фирмен печат, по какъв начин ще си напишете протокола от учредителното събрание, носи полъх на добро настроение и оптимизъм.

2. Процесът по регистрация на фирма подобрява способността на човек да планира и организира процесите около себе си. Например, преди да регистрирате фирма, се нуждаете от концепция и бизнес план. Всички разходи и приходи трябва да са планирани във времето. Работата по този процес развива креативното и абстрактно мислене – а всички успели бизнесмени са добри в това.

3. Процедурата по регистрация на фирма развива и аналитичното мислене и вниманието към детайлите. Например, Търговският закон е доста сложно написан – дори и за юристите е трудно да разтълкуват всичките му параграфи. Ако започнете пък да попълвате документите за регистрация на фирма – например Заявление обр. А4, веднага ще забележите че дори и малка грешка може да да доведе до непредвидими последици. Но ако не се провалите и на този процес, това гарантира, че сте достатъчно способен да се справите с всичко – и в частност, с българската бюрокрация.

4. Една регистрация на фирма ще подобри и вашия бизнес нюх и способността ви да подберете най-добрата оферта на пазара. Защото един умен бизнесмен винаги би предпочел да си плати на някой гениален юрист, който да му регистрира новата фирма, вместо да се мъчи сам да си попълни документите. А когато един модерен човек потърси в интернет за подобна услуга, ще се изправи пред цял куп оферти – коя от коя по-примамлива. Но всъщност, цената не бива да е водеща, а качеството на услугата – а за да изберете най-високото възможно качество, посетете поне 2-3 офиса, преди да вземете крайното си решение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!