≡ Menu

Реклама във Facebook за един по-добър бизнес

Реклама във Facebook днес правят почти всички, да не кажем всички бизнес групи и фирми с различни мащаби. По-добрия бизнес се гради на доверието, качеството и широкия отзвук сред потребителите. Именно Фейсбук страницата и рекламата в тази така популярна социална мрежа са нещата, спомагащи бизнеса да се развие, да се разрасне и да достигне до повече хора, било то на местно или на интернационално ниво, ако щете.

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да успеете в рекламата си, стига да сте упорити и целенасочени:

  • Рекламна кампания в няколко варианта – както винаги потребителя е доста непредвидим и не винаги може да осъзнаем до крайност, кое ще му грабне вниманието и кое не! Поради тази причина винаги правете реклама във Facebook в няколко варианта. Това се прави бързо и лесно, и определено ще ви покаже, кое от посланията ви се приема най-добре, за да заложите бюджета си изцяло на него следователно. Комбинацията от изображения, текст и линк с най-добри показатели са вашето послание, което работи и което ще използвате, за да привлечете клиенти.
  • Ясни цели и определянето им – от целите на рекламната ви кампания зависи и похарчването на бюджета ви. Ако сте решили, че на бизнеса ви му трябват повече нови клиенти, то залагате на модела плащане за клик. По този начин рекламната ви кампания е насочена и носи единствено нови клиенти, като плащате основно за това, което целите. Ако, обаче търсите по-голяма популярност на бизнеса и разпознаваемост, то модела плащане на импресия е по-удачен. При така определената цел не е нужно педантично да определяте целевата си група, защото вие търсите популярност на всички нива и плащате основно за това.
  • Реклама във Facebook и активност на Фейсбук страницата ви – само една рекламна кампания, без подплатени публикации, които да грабнат интереса на клиентите е нещо със среден успех. В социалните мрежи хората влизат, за да споделят, да научат нещо ново, да открият интересни факти, снимки и какво ли още не. Само една добра реклама на едни добри продукти или услуги, няма да задържи вниманието им дълго, ако въобще го направи. Именно затова Фейсбук рекламата е по-скоро индиректно явление от социално естество, отколкото директна реклама. Когато сте в рекламна кампания, трябва активността на публикациите във Фейсбук страницата ви да е много голяма. Така споделените интересни публикации в страницата ви, е много по-вероятно да бъдат споделени от нови потребители и да разраснете популярността си, като разбира се сваляте и от цената за клик например.
  • Реклама във Facebook и малкия бизнес – рекламата в социалните мрежи е много полезна и удачна за малките и средни бизнеси. Тя е достъпна, индиректна и неимоверно много разпространява идеи, продукти и услуги, стига да е правилно изградена. От друга страна големите компании се нуждаят от Фейсбук страница и реклами, защото е престижно и не изостават от модерните времена. Така погледнато рекламата в социалните мрежи е нещо, което е задължително, ако искате да задържите клиентите си или пък да се сдобиете с много нови такива. Но добре е да се знае, че само реклама във Фейсбук и наличие на страница не е достатъчно един бизнес да разгърне пълния си потенциал. За да стане това са нужни използването на всички медийни канали, били те онлайн или не. Комбинирането на различни способи за реклама, води до по-успешни резултати за един бизнес.
  • Комбинация на Реклама в Google и във Facebook – когато сте по-малка компания и нямате много средства за реклама, то комбинацията на тези две мощни онлайн реклами е добра идея. Дори и с по-малки бюджети се изграждат доста добри показатели, които в последствие имат и желаната възвращаемост. Помислете за някаква специална оферта, безплатна доставка, мостра или дори събитие, което ще ви донесе популярност и нови клиенти.

Реклама във Facebook е социалната реклама, която въздейства плавно, но и мигновено.  Тя има за цел много неща, но сред тях определено е популярност и разрастване на бизнеса ви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!