≡ Menu

Сайтове и класации

След създаването си, всички сайтове попадат в специална класация. Тя е позната като класация 1 000 000. Ролята на тази класация е да постави на определено място всеки един интернет сайт. Подреждането се извършва на база значимост и полезност на създадения сайт.

За да се направи проверка на отреденото място е нужно да се въведе URL адреса на проверявания сайт. Липсват каквито и да са изисквания за специални заявления, профили или уведомления. Адресът е напълно достатъчен. Ако разполагате с URL адреса на сайт на конкурент може да се възползвате от опцията за сравнение. Ще получите данни на база сравнение между вашия и чуждия сайт. Всичко това може да бъде извършено на адрес ни. За да се определи мястото, което се отдава на всеки сайт се взема под внимание изчисления PageRating2. Едва ли това понятие е познато на по – голямата част от аудиторията. За да внесем яснота ще кажем, че под PageRating2 се разбира направена оценка за значимостта на даден сайт от интернет класацията.

При създаване на оценката се преглежда трафика на сайта, броя и качеството на входящите връзки. Ранкът на Алекса се използва, за да се определи по-точно трафика на сайта. Работи се с логаритмична скала. За нея се знае, че варира между 1 и 100. Сайтовете, които се характеризират като едни от най-значимите и важните са с PR от 100. За безпогрешното определяне на PageRating2 се преглеждат броят на входящите линкове, възрастта на домейна, възрастта на URL адреса, и други. Ако се избере адреса на даден сайт се достига до определена информация. При разположен на сходен хостинг сайт се предлага възможността да се изведе списък на всички сайтове, които са разположени на един и същ IP адрес. Класацията на сайтове в българския Интернет може да бъде проследена на адрес в сайта ни, който е обновен и има много нови функции! Най-новите сайтове се поместват на сайта ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!