≡ Menu

Свети Валентин и любимите дестинации

Вече е почти краят на месец Януари 2014-та година и времето в което трябва да помислим за наближаващият празник на влюбените става все по-малко със всеки изминал ден. Ако вие сте планирали всичко предварително, значи сте доста предвидливи, защото обикновено всички се сещаме за важните неща най-накрая, мислим си че можем да ги отложим още малко и го правим докато ножът не опре кокала както се казва.

От сега нататък започва голямата борба за последните свободни места по ресторанти, хотели, екскурзии и почивки, защото всички искат да си прекарат добре на празника на Свети Валентин. След като и вие четете това значи попадате в точно тази група от хора или просто ви е интересно, но независимо от кои сте темата започва да става по интересна надолу.

Кои са любимите дестинации за Свети Валентин?

На Свети Валентин милиони хора сменят обичайното си местоположение и отиват на друго, по романтично такова. По света има множество примамливи кътчета които само ви чакат, но вие знаете ли кои са те? Няма да ви мъчим повече с чакане, а направо ще пристъпим към тях:

  • Рим безспорно е една от най-примамливите дестинации дори и за Свети Валентин, стотици хиляди хора прииждат за празника на влюбените в този град предлагащ великолепна архитектура, най-добрата пица и спагети. В Рим можете да посетите ресторанти, известни забележителности и още много.
  • Париж е пък може би най-романтичното място което привлича тълпите особено по време на Свети Валентин. В Париж ще откриете една неповторима атмосфера, чудесна кухня и множество места които трябва да посетите, като задължително заведете половинката си до Айфеловата Кула.
  • Венеция, отново се върнахме в Италия но този път в “Кралицата на Адриатика”, както е наричан града. Чудесна дестинация дори и при по-студено време. Ако решите да посетите Венеция за Свети Валентин имайте в предвид, че по това време на годината има доста мъгли, не че биха развалили атмосферата, но повярвайте искате да видите града когато е слънчево!
  • Кейп Таун е чудесна дестинация предлагаща невероятна гледка, първокачествена кухня и много добро вино. Кейп Таун е много добър избор ако искате да си устроите незабравима среща!
  • Виена е град на традиции и предлага едно чудесно наследство от архитектура, изкуство и музика. Изключително красив град особено ако има сняг, предлагащ уникална кухня и задушевна обстановка.
  • Прага в последните 30-тина години се превърна в една от доста често избираните дестинации избирана заради множеството оферти които се предлагат всяка година за Свети Валентин и заради забележителностите като “Големият Дворец” и “мостът Чарлс”.
  • Лисабон е чудесен избор за място в което можете да забегнете с половинката си през средата на Февруари. Световна столица в която ще намерите кухня която ще ви накара да се върнете отново. Освен това точно по това време на годината повечето ресторанти са празни или поне не толкова пълни колкото през лятото и това ще би създало по добра обстановка за една двойка.

Още много подобна информация за Свети Валентин можете да намерите в електронният журнал на Sveti-Valentin.info а ако искате да научите повече за празника можете да видите Свети Валентин по Света.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!