≡ Menu

Сглобяеми къщи – качество, комфорт и ниска цена

Бърз строеж – кратки срокове. В момента, в който модулите на сглобяемите постройки се транспортират на площадката за асемблиране, те са във вид с вече монтирани електро-, ВиК и инсталация за отпадъчни води. Не само това, но и прозорците, входните врати и дори обзавеждането са предварително подготвени в завода, както и всички довършителни дейности – под, стени, тавани. Само трябва да притежавате вече положена равна основа на площадката. Асемблирането би могло да бъде извършено от малочислен екип за кратко време. Не се налага в къщата ви да влизат поетапно всякакви майстори, да чупите нерви и пари покрай тях. Простата и лесна инсталация е друго добро качество на този тип модулни къщи.

Засилен качествен контрол

Още едно от предимствата на сгради от този тип е, че те са подложени не през една, а през три контроли за качество по време на построяването и асемблирането им. Всеки един от модулите преминава основна проверка преди да се изнесе от конвеира. Следва нова проверка на качеството от независим орган преди модула да бъде превозен до площадката за асемблиране. И последно, изцяло сглобената къща се изпитва от местния строителен контрол.

Друг плюс, определящ по-ниска стойност на сглобяемите сгради е ходът на изграждане на отделните части във фабриката – почти лишен от отпадък и излишъци, доста често срещани за стандартното строителство. Например виждали сме дървените талпи употребявани за кофражи по строежите, части от плочи от външна облицовка и счупени стъклопакети. Това е включено в стойността и се пише на сметката на клиента.

Тъй като модулите за сглобяеми къщи се създават на поточна линия, различните компоненти са точно оразмерени, с минимален остатъчен материал. Високо ефикасните производствени процеси са огромно предимство при пресмятането на продажната цена на този тип постройки.

Едно от големите предимства на тези сгради е времето за построяване – някъде от три месеца до половин година. Това определено намалява разходите за работници в пъти и рязко намалява цената на крайния продукт – новото ви жилище. Сглобяеми сгради се изработват изцяло във фабрики. По този начин голяма част от процеса се автоматизира и осъществява на производствени линии, понижава се ръчния труд и съответно цената на крайния продукт.

Ниски цени, построявани в кратки срокове и тройно проверявани за висококачествено изпълнение – сглобяемите постройки имат много качества пред стандартните сгради.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!