≡ Menu

Счетоводните услуги, от които има нужда бизнеса

Бизнесът се развива и конкуренцията в някои сектори е направо непреодолима. За всеки нов предприемач, независимо в коя сфера се опитва да се реализира е поставен пред редица предизвикателства, които е нужно да преодолее. Всеки преди него е направил всичко възможно да намери своето място в сектора и се опитва да е добър и да печели добре. Нужна е някаква нова идея или иновация за да се вместиш и да устоиш на конкуренцията.

Освен идея е нужен и някакъв дори и малък начален капитал, който да бъде добре разпределен и рационално оползотворен за да може дейността да започне да генерира приходи. В много случаи прохождащият предприемач се опитва да спести средства в самото начало от счетоводни услуги, което е голяма грешка.

Често той смята, че поради ниските приходи и по-големите разходи на средства, които е вложил сам, не е нужна прецизна счетоводна отчетност на фирмата. Обикновено презумпцията е, че чак когато дейността се развие и започнат приходи, тогава е необходимо да се потърсят професионални счетоводни услуги. Увереността, че до този момент всеки би могъл да се справи сам и халваджийските тефтери са достатъчни, изиграва много лоша шега на част от предприемачите в малкия бизнес. Особено за тези, които нямат счетоводно образование и никакво понятие от счетоводство.

Това е подход, който е само за хора, които просто пробват да започнат бизнес, а не са решени и убедени, че ще успеят. А правилото е, че няма как да успееш ако не вярваш в успеха си. Недостатъчната увереност в собствения успех, съпроводена със неправилен подход към счетоводната отчетност от самото начало на един бизнес, водят до почти сигурен крах на  фирмата.

Статистиката сочи, че всяка година в Търговския регистър се регистрират над 30 хил., фирми и много малък процент от тях успяват да се реализират именно поради лошо управление и не започване от самото начало на професионална счетоводна отчетност на фирмата.

Именно затова много от счетоводните кантори са включили в своята дейност и регистрация на фирма като на преференциални цени поемат на своите клиенти счетоводното обслужване веднага след регистрацията. Така те дават възможност на новата фирма на един правилен старт и реална перспектива за реализиране в света на бизнеса. Всяка фирма, която стартира по този начин има в пъти повече шансове за успех, защото счетоводството е неизменна част от дейността и. Професионалните счетоводни услуги и консултации, които могат да се получат в една счетоводна къща са гаранция за недопускане на фатални грешки.

Регистрацията на фирма чрез счетоводна кантора, която ще поеме и счетоводните й услуги е правилно решение. Не забравяйте, че интересът на счетоводната фирма и Вашият интерес в този случай съвпадат. А той е – бизнесът Ви да успее! Приходите на счетоводните къщи се реализират от успешни фирми, които са печеливши, нали? Счетоводното обслужване също е вид бизнес!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!