≡ Menu

Топлоизолация и саниране

Със сигурност знаете, че санирането и топлоизолацията при панелните апартаменти се е увеличила поради нарастващият интерес и хората все по-често се възползват от това. Причината за това е една-единствена – по-всиока енергийна ефективност и топлоизолация на жилището си!

Санирането е сложен и комплексен метод за топлоизолация и не представлява само и единствено полагането на външна изолация. В процеса влизат – пълно модернизиране на жилищната кооперация, а и на вашето жилище. За да бъда по-изчерпателен, ще изброя някои от нужните стъпки при санирането:

– Смяната на ВиК щранговете: Със смяната им, ще оптимизирате налягането в домакинствата дори и до последният етаж. На PVC тръбите не се наслояват излишни неща от водата.

– Ремонт на покрива: Ремонтирането на покрива ще отстрани течовете, пропускането на влага и студ.

– PVC дограма: Полагането й ще увеличи топлоизолацията на всяко жилище и ще спомогне за по-високата температура дори и през зимният сезон.

– Топлоизолация: Външната топлоизолация, както и вътрешната, но само на външните стени осезаемо ще повиши цялостната температура на дома ви или на цялата кооперация.

Чрез санирането, ще успеете да увеличите енергийната си ефективност с до 80%, според разположението на жилището ви най-вече. По този начин драстично ще намалите сметките си за отопление, което ще ви пести пари с времето. Като цяло, санирането си е сложен, а и скъп процес, на който не всеки би бил съгласен, най-вече заради финансовата страна. Най-разпространен до момента, остава метода за енергийна ефективност, чрез полагането на вътрешна и външна топлоизолация. Макар той също да не е евтин, остава силно предпочитан начин за постигането на по-висока топлоизолация на едно семейство, защото вложените средства се възстановяват за около 3 години, след което води само да спестяване.

Проблемът, с който ще ви се наложи да се сблъскате е избора на изпълнител за топлоизолацията на вашето жилище. В големите градове има стотици фирми, които предлагат тази услуга, а цените за топлоизолация са сходни помежду им. Затова трябва да внимавате, правейки своят избор. Да проучите по-внимателно в интернет за фирмата или фирмите, които сте харесали, за да научите повече за тях. Това е важно, за да не съжалявате, че сте вложили голяма сума, а след това ефекта от топлоизолацията не се усеща така, както трябва поради некачествен монтаж, а и ползването на материали с ниско качество.

От фирмата, на която се спрете за полагането на вътрешната или външната топлоизолация изискайте информация за това, какви материали ще бъдат използвани, какви са плюсовете спрямо други материали, които са на пазара. Вниманието, което ще отделите сега за това, ще ви се отблагодари в бъдеще чрез по-малкото грижи и качеството на топлоизолацията, която ви е положена.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!