≡ Menu

Батерии за лаптоп – добре ли е да ги съхраняваме в хладилника

Открай време същеструва един мит, според които най-доброто място за съхранение на вашите лаптоп батерии е хладилника. Наистина някои експерти препоръчват батериите да се съхранят в хладилника, добре опаковани в непромокаема торбичка. Въпреки, че наистина е препоръчително те да се съхраняват на хладно място, много хора мисля като мен, че хладилника не е идеалното място. Все пак едва ли има някои човек, които иска мокра батерията, а концензацията крие истинска опасност за тях. Моя съвет е вместо да си правите експерименти, най-добре е да съхранявате вашите батерии за лаптоп HP, Asus, Dell и други на сухи места при стайна температура. Поставянето им в метален шкаф също би свършило чудесна работа.

Също така съм сигурен, че вие няма да ползвате лаптопа си прекалено дълго на ток и няма да оставите батериите си без да работят дълго време или пък да я оставите да се разрадят напълно. Ако все пак планирате да не използвате вашите батерии за лаптоп дълго време е добре поне веднъж или два пъти в месеца да ги включите към компютъра, за да се заредят за няколко часа, а след това ако желаете пак да ги извадите.

Наивно е да мислите, че щом не позвате батериите, техния заряд не спада, за това преди да отидете на среща или на път, е желателно да поставите батерията на мястото й и да я оставите да се зареди. Едва след това можете да изключите лаптопа от захранването и да го ползвате на батерия. Ако обаче нямате вяра на вашата батерия, а ви предстой много важна среща е добре да се презастраховате и да имате в себе си резервна.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!