≡ Menu

Бизнесът с коли за скрап

Една нова тенденция, която се появи сред шофьорите, се оказа доста практичен начин за отърваване от старата непотребна кола. Става дума за даването на коли за скрап. Вече съществува много добри фирми, които предлагат тази услуга и се стремят да привлекат клиенти и често успяват.

Няма как да сравним чакащи в магазина и чакащи в склада, но макар и малко, някои предпочитат този удобен начин да изхвърлят старото от живота си, че и да получите известна сума пари. Това си е нова практика със сериозна заявка за развитие – прогнозите са, че след около година предаването на стари коли за скрап ще бъде нещо обичайно. Нещо много хубаво, тъй като няма значение дали е по-нова или стара колата ви – винаги ще ви бъде платено за жертвата, която сте направили. Някои автомобили имат повече метал, други – по-малки, но пък те предлагат като компенсация редки метали.

Трябва да бъдете внимателни и да попаднете на коректна фирма, а не на измамници. Някои предприятия могат да рециклират до 90% от возилото, целете се в тях. Те плащат повече и искат само разрешението ви.

От там на сетне, колата не е ваша грижа. Самият процес на преработването й, е свързан с обработката на металите, съдържащи се в нея, а след това да бъдат използвани отново за различни нови неща. Това оказва благоприятно влияние на природата, тъй като се пестят вода, ток и се съхраняват неизползваните суровини. Рециклирането е свързано главно с металите, пластмасата, стъклата и хартията. За съжаление, в страната ни този вид разделно изхвърляне на боклуци се наложи като закон, но не и като практика.

Изключително много боклуци се изхвърлят на края на града, а цялата мръсотия се изсипва върху нас. Това си е всеобщ проблем – замърсяваме и не се замисляме за фаталните последици. Малкото хора, които го правят не могат да надделеят и да утвърдят някои правила за опазването на природата чиста. Може би другите ще се усетят… Когато е твърде късно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!