≡ Menu

Благоевград, един млад футболен град

Благоевград е един прекрасен футболен град. В тази статия ще разкажем малко за футбола.

В Благоевград е роден един от най-успешните български футболисти за всички времена – Димитър Бербатов.

Именно Димитър Бербатов започва своята кариера във футболен клуб Пирин.

ФК Пирин Благоевград (български: ФК Пирин Благоевград) е български футболен клуб в Благоевград, който се състезава в Югозападен регион, в момента е в трета дивизия на българския футбол. Клубът е основан през 2008 г. след обединението на двата клуба от Благоевград – Пирин и ПФК Пирин Благоевград. Новият клуб е исторически наследник на оригинални и традиционни архиви на клуба на бившия ФК Пирин, с дата на основаване – 1922. Родното място на клуба е стадион “Христо Ботев” в Благоевград с капацитет от 11 000 седящи места, която се разшири след зимната пауза на сезон 2010-11, с направата на източна трибуна. Характерно е, че западна трибуна в момента не съществува.

В Благоевград към днешно време съществуват много стадиони за мини футбол. Десетки турнири се провеждат ежемесечно. Мало и големо, всички играят футбол.

Единственото лошо е, че все още не съществува добре поддържан, безплатен такъв. Цените варират от 2 лв. на човек, до 3 – 4 лв.

Ако някой желае да играе на големо футболно игрище – то това може да стане, тъй като комплекс Езерец разполага с две игрища, които понякога се превръщат в едно голямо. По този начин може да се играе футбол от отбори по 8 и 9 души.

В спортния интернат също може да се играе футбол, но там настилката към началото на 2013 година е захабена и не се препоръчва.

Един от най-добрите стадиони, това е този на Езерец.

По отношение на футболен клуб Пирин, за жалост той в момента е във В група, тъй като бе наказан поради големи задължения към съюза.

На този етап Пирин играе с аматьорите, но поне показва желание за игра. Всички в Благоевград се надяваме това да се промени и Пирин да заиграе там – където му е мястото – а именно при Професионалните футболисти – в А професионална група.

 

Можете да научите повече за футбола в Благоевград, посещавайки сайта ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!