≡ Menu

Видео карти според игрите, които играем

Освен стандартните части, много компютри включват различни допълнения за увеличаване на тяхната функционалност. Например модемът може да представлява платка във вътрешността на компютъра, допълнителна карта за лаптоп или външна малка кутия, която се включва към компютъра. Обикновено модемите се използват за свързване с Интернет или друга информационна услуга.

Ако не се притеснявате дали компютрите ви ще погълнат дисертацията, върху която сте работили месеци наред, определено би трябвало да се замислите. Архивирането на вашите данни не е нищо повече от записване на допълнително копие от вашата работа, в случай че твърдият диск се скапе или случайно изтриете важни файлове. Ще трябва да разработите ваша собствена стратегия за архивиране и да решите колко често се налага да записвате резервни копия на критичната информация.

Игрите са една от най-често цитираните причини, поради които хората купуват домашни компютри. За игрите е важен и избора на видео карти. За много видове игри един или друг контролер може да подобри преживяването. За повечето пъзели, ролеви и приключенски игри са достатъчни клавиатура и мишка. Но други изискват джойстик и по-нови видео карти.

Някои контролери симулират контролера на машина за видеоигри. Една популярна функция на съвременния джойстик е, че го кара да подскача и вибрира в ръката ви, за да придаде усещането за удар или загуба на контрола над превозно средство. Контролерите за игри обикновено се включват към специален порт за игри, разположен в задната част на компютрите.Но на първо място не подценявайте значението на видео картите. Без тях не могат да се играят игри.

Или ако имате стара видео карта, графиката на играта става накъсана и забива, загубва се цялото удоволствие от играта. Компютрите съдържат хардуер и софтуер. Хардуер са физическите компоненти, от които е изграден компютъра. Софтуерът се състои от инструкциите, които карат компютрите да работят.

Те могат да бъдат съхранени под магнитна или оптична форма, но в крайна сметка се превръщат в електрони, прелитащи във вътрешността на микропроцесора. Без софтуерът компютрите ще представляват едно голямо парче метал, пластмаса и силиций, заемащ излишно място на вашето бюро. Те ще бъдат толкова безполезни, колкото касетофон без касетки.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!