≡ Menu

Пратките пътуват все по-бързо в страната и в чужбина

Криза или не, бизнесът работи и има нужда от надежден превоз на стоки, товари, пратки, писма и всякакъв тип кореспонденция. Времето все не стига и от всеки се изисква повече бързина. Това е, защото желязото се кове докато е горещо. Като се постигне споразумение с бизнес партньори, документите трябва да се подпишат по най-бързия начин, особено, ако договорът е уточнен от дистанция.

Нищо сложно, просто документите се изпращат по куриер за подпис и се връщат обратно. Всичко това става в рамките на часове, ако е в един град, а ако ще пътуват по-далече – максимум за едно денонощие. Бързината на пратките е от особено значение за електронната търговия. Известно е, че клиентът харесва нещо в онлайн магазин, но когато го получи по куриер, може и да не го плати, защото вече е изгубил интерес към стоката или си е купил същото от другаде.

Това е доста некоректно, но това са рисковете на електронната търговия, затова бързината на куриерските пратки е от особено значение, преди клиента да се е отказал от покупката. Кризата наложи още една удобна услуга в международния транспорт. Това са групажни превози до всяка точка на света. Много удобно, стоките се превозват от склад до склад, като автомобилите се движат по график, който се спазва стриктно. Така фирмите могат да организират своето производство съобразно датите и часовете на заминаване и знаят точно кога стоките им ще пристигнат.

Това улеснява много работата между фирмите, а точността позволява на мениджърите да плануват работата си за месеци напред. Групажни пратки могат да пътуват по море, въздух и земя, в зависимост от посоката, в която трябва да заминат. Стойността на транспортирането е на конкурентни цени, които са оптимизирани максимално, за да не натоварват излишно клиентите. Има ли стока, ще има и търговия, а съответно и транспорт от точка до точка. Така е било някога и продължава и днес, само че с по-модерни и усъвършенствани транспортни средства.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!