≡ Menu

Входните врати – материали, от които най-често се изработват

Има три главни показателя, които обикновено характеризират добрата външна врата. Това са защита от всякакви атмосферни влияния, стил и каква сигурност предлагат. Можем да добавим четвърти спомагателен показател – този на цената. Тъй като съществува богат избор от дизайни на входни врати, можете отлично да съчетаете тези четири задължителни компонента. Сред стиловете входни врати можете да избирате от плъзгащи се врати, стъклени, френски, през блиндирани, дървени, алуминиеви и PVC. Освен какъв стил е входната врата, определящ фактор при избора е и материалът, от който е изработена.

Ще се спрем набързо през основните и най-често разпространени видове материали, които се използват за изработката на входни врати.Много често срещано е и комбинирането на материали за изработката на дадена входна врата.

Ще започнем с класическия материал за изработка на всякакъв вид врати – дървото. Това със сигурност е най-популярният материал. Тук можем да наблюдаваме богат избор от видове дървен материал, които се използват. Обикновено най-разпространена е употребата на бял и червен дъб, бор и ела, но също широко разпространени са и махагон, череша, кестен, кедър. Тъй като знаете, че дървото е изложено на влага, а една входна врата трябва да е устойчива на външните климатични условия, на самите дървени врати се поставят вертикални релси от дърво и ламинат надлъжно, така че да предотвратят точно процесите на гниене от влагата. С направата на това се предотвратява склонността към изкривяване на вратата от влагата.

Друг много разпространен материал за изработка на входни врати е стоманата. Това е популярен избор главно заради втория компонент, за който говорихме, че е необходим, за да изберем входна врата – а именно сигурността. Освен че осигуряват много стабилна защита, те и изолират много добре. Този тип врати могат да бъдат боядисани в най-различни цветове и се предлагат в голямо разнообразие от дизайни.

Освен всичко друго, към стоманената врата могат да бъдат добавени и стъклени панели. Тези врати са обвити от 24 калибрована стомана. Колкото до устойчивостта на климатични промени – добре е допълнително да поръчате стоманената врата, да е изработена от устойчива на атмосферни влияния стомана с винилно покритие. Но имайте едно наум – тези врати са капризни спрямо слънчевата светлина и, ако са постоянно изложени, съществува риск от огъване и изкривяване. Като цяло стоманената врата е скъпа инвестиция и ако държите задължително на този материал, най-добре е да се уверите, че там, където ще бъде монтирана, има сянка, или поне изложението не е такова, че да бъде подложена на постоянна светлина.

Алуминият е също широко разпространен материал за изработка на входни врати, той е идеален за такива географски ширини, които са с висока влажност . Освен това те не са изложени на опасностите, които съкращават живота на стоманените и дървените входни врати. Алуминиевите врати не се огъват и няма опасност от вдлъбване. От всички видове материали този изисква най-минимална поддръжка, така че те се предлагат и на много добри цени, а и няма да имате кой знае какъв разход по тях. Заедно с това се предлагат и широк набор от цветове, които могат да придадат много естествена визия на вратата например. Това се прави чрез специални изкуствени покрития.

За повече информация, моля разгледайте сайта ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!