≡ Menu

В търсене на аксесоари за мобилни телефони

Проблемите на сигурността са едно от основните предизвикателства, на които се опитват да отговарят производителите на телефони и аксесоари за мобилни телефони. Интересни, неочаквани и причудливи техники за безопасност срещу изгубване и открадване на джиесеми включват писклива сирена, например. За целите на сигурността някои фирми използват вграден скенер за пръстов отпечатък, който да докаже, че вие сте неговия собственик, не сте го намерили или пък откраднали.

Кражба на смартфоните е огромен проблем, който се нуждае от целенасочена и последователна, ефективна работа в лабораториите на фирмите, произвеждащи тези технологии. Те са насочени към безопасността на телефоните и опциите, които предлагат допълнителни функции за сигурност. Например, вече съществува популярен модел, който има свойството да зашемети нападателя или злосторника като пистолет. Друг иновативен модел е здраво свързан телефона до малка верижка. Когато собственикът ходи твърде далеч от телефона, верижката задейства сигнал, а приложението, свързано със спътник, автоматично изисква парола, която, ако не се впише своевременно, се заключва телефона. Междувременно, този модел е снабден с 100dB сирена, с която потребителят може да разполага в извънредни ситуации.

Съществуват нови модели за аксесоари за мобилни устройства. Новите модели калъфи за телефони имат по няколко слота за магнитни карти, които да ви бъдат на разположение по всяко време. Съвременните протектори практически обезсмислят носенето на портфейл – когато съхранявате личната си карта, дебитната и кредитната карта, талони, билети и списъци със задачи за деня в калъфа на телефони си, вие реално не се нуждаете дори от чанта. Минималистично, стилно, изискано…

Популярни модели, предлагащи се на световния цифров пазар предлагат слот за безжично зареждане на батерията по безжичен път, слот за слушалки и такъв за хендсфри. Други модели позволяват да допълните дизайна с елегантно бижу. Те предлагат еластични плоскости на лицевата част и гърба. Съществуват модели, предназначени за навигация, забавление и гледане на телевизия или слушане на новини чрез монтиране и демонтиране в случай на разбиване на автомобила, с цел кражба. Други модели предвиждат редица екстри за любителите на почивка в планината или където интернет обхватът може да бъде по-слаб.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!