≡ Menu

Как да изберем перфектния си първи ръчен часовник?

Това може да изглежда като лесна задача за тези, които не са много навътре в сферата на часовниците. Вие можете да отидете в магазина, да получите консултация от продавача, да вземете решение и да купите часовника. Със сигурност обаче можете да узнаете много повече от това, но може да се наложи известно време, за да получите отговорите. Ето някои събрани полезни съвети как да откриете перфектния часовник. Ето три златни правила, които представляват стъпка по стъпка подхода за намиране на перфектния часовник:

1. Образовайте се.

Опитайте се да научите колкото е възможно повече по този въпрос и се уверете, че усвоявате мъдро научената информация. Прочетете за различните марки и модели или при възможност посетете събития за часовниците. Трудно е да решите, че един часовник е идеален за вас, особено ако това е първият ви часовник. Ако страстта ви към часовниците е нараснала, най-вероятно ще се решите на значително скъпа покупка и това прави изборът още по-труден и отговорен. Вероятно смятате да носите този изящен инструмент за време дълъг период и искате да улучите точния модел от първия път.

2. Вземете решение за бюджета си мъдро.

Имайте предвид, че това ще е вашият перфектен първи часовник, който трябва да задоволи всичките ви желания и изисквания относно този аксесоар. Това може да означава, че вие (най-вероятно) ще похарчите повече отколкото сте били планирали първоначално, но същевременно се двоумите дали това не е повече, отколкото си заслужава. Все пак и не искате да съжалявате по-късно: “Ако само имах…”.

3. Купете това, което ви харесва.

Не слушайте какво някой друг иска да купи. Трябва да сте наистина влюбен в часовника, който ще изберете. Ето и нещо като списък, който ще ви преведе стъпка по стъпка в основните за избора аспекти.

A. Типа часовник – Кой часовник отговаря на вашия личен стил по най-добрия възможен начин? Ако сте интровертен човек, който носи костюм всеки ден, обича да чете поезия, слуша класическа музика и кара Toyota Avensis например, със сигурност модел като изцяло златния Audemars Piguet Royal Oak Offshore с обсипан с диаманти безел може да не е най-добрият избор. Добре е са сте запознати с всички типове часовници: водолазни, елегантни, спортни, тип авиаторски, тип военни и т.н., както и с материалите на изработка: стомана, злато, също и с формата: правоъгълна, квадратна, осмоъгълна, асиметрична или най-стандартната кръгла форма.

B. Ценови диапазон – Може би най-важното нещо е вашия бюджет. Колко искате да похарчите? Въпреки това, часовниците за много пари не винаги са добра комбинация с много вкус. За някои изключително скъпите часовници, обсипани със стотици диаманти, биха изглеждали като кич и крайно неприемлив избор. Ще ви покажем защо един добър часовник идва на определена цена и как може да се намери добър часовник за една прилична сума пари.

C. Марките – Rolex. Какво? Rolex! Не, сериозно, има много повече марки, освен тази известна марка от Женева. Не винаги качеството може да се открие само продукт от известна и наложила се марка. А понякога не е необходимо да се хвърляте на скъпото. Ако например работите в сферата на строителството, а през почините дни обичате да ремонтирате колата си, със сигурност не е подходящ за вас фин прекалено скъп часовник. Направете малко проучване, за да се определите коя марка предлага това, от което се нуждаете в ежедневието.

D. Стойност – Въпреки че вероятно не планирате да продавате своя часовник в скоро време, е важно да се знае дали избрания модел ще има стойност и за в бъдеще.

Е. Механизмите – Може би това дори трябва да бъдат по-нагоре в списъка. Часовниците на батерия са сравнително с по-опростен механизъм и съответно по-ниска цена и поддръжка. Затова истинските ценители предпочитат механичните часовници. Повечето марки използват чужди механизми на други компании, докато други създават механичните си движения ръчно по най-фин начин.

F. Функции и усложнения – малко е странно да говорим за това на хора, които не са носили часовник до този момент. Вероятно това, от което ще имате нужда е стандартни показания за час, минути и секунди, може би и дата или дата и ден от седмицата. Кой толкова се нуждае от усложнения като хронограф, минутен репетир или лунна фаза и т.н. За това добре преценете дали са ви необходими тези усложнения и дали си струва да давате допълнително пари, за да имате тези функции на ръката си.

G. Точност – Въпреки че няма механичен часовник, толкова прецизен колкото един часовник с батерия и с радио сверяване, но марките от най-висок клас постоянно работят за развиване и постигане на висока точност на механичните си часовници, а това е предмет на изключително технологична фина механика на високо ниво.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!