≡ Menu

Да създадеш печеливш бизнес

Всеки в определен момент от живота си е мечтал да има свой бизнес, да работи само за себе си и да не е зависим от началници. Да имаш свой бизнес има смисъл обаче само ако той е печеливш, а това точно е най-трудната задача, която не всеки може да реши.

Целта на всеки един бизнес по принцип е влагайки собствени средства в една дейност посредством труд да се реализира някаква печалба. Липсата на начален капитал обаче в повечето случаи е основна причина, не всеки да има смелостта да се реши на подобна стъпка в живота. Варианта за използване на банково кредитиране има своите рискове, което го прави неприемлив и малко хора са склонни на този риск. Поне държавата направи промени, които улесниха откриването на една фирма като вече не е необходимо да имаш 5000лв за да си направиш регистрация на ЕООД или ООД. Така когато човек иска да стартира бизнес, при който не е необходим съществен начален капитал, може да го направи без проблеми.

Обикновено когато животът сериозно постави човек пред дилемата за собственото му финансово оцеляване, той е склонен да погледне по –сериозно на възможността за сериозна промяна в живота си и евентуално започване на своя собствена дейност, която да му подсигури необходимите доходи. Много от успелите в бизнеса хора са започнали от нищото. Принудени от обстоятелствата и собствената неволя, те си правят регистрация на едно ЕООД и започват стъпка по стъпка, лека полека да градят своето бъдеще.

За да създадеш обаче печеливш бизнес се изискват някои основни качества, които са решаващи за успеха. На първо място е нужно да имаш силна воля и характер, с които да можеш да понесеш трудните първи стъпки. На второ място е умението да гледаш положително на живота и силно да вярваш в бъдещия успех за да имаш достатъчно сили и търпение да го дочакаш. Търговският усет и желанието непрекъснато да се самоусъвършенстваш е третото условие за създаването на печеливш бизнес. И накрая е нужна, разбира се и известна доза късмет.

Всеки който решава да започне свой бизнес, първото нещо, което прави е регистрация на ЕООД. Следват наемане на офис, създаване на рекламна кампания, собствен фирмен сайт и хиляди презентации на продукта или услугата, от която очаква приходи. Понякога нещата тръгват добре, но е възможно старта да бъде в по-късен етап, което изисква търпение и средства, с които фирмата да оцелее докато започне да генерира приходи. Именно затова за всичко това трябва да се помисли предварително. Изготвянето на предварителен бизнес-план е едно най-важните неща, които гарантират, че всичко е разчетено и планирано добре в една ново-регистрирана фирма и шансовете й за успех са големи. Да създадеш печеливш бизнес не е лесна работа, защото, в какъвто и бранш да се намира фирмата, конкуренция винаги има и то почти винаги – голяма. Важно е, не да се плашим от тази конкуренция, а максимално да я уважаваме и да се учим от нея, докато дойде момента да открием нейните грешки. Точно в това се състои и шанса за успех- да откриеш недостатъците и грешките на своите конкуренти и не ги допускаш в своя бизнес. Да предложиш на своите клиенти нещо по-добро от своите конкуренти – това всъщност е формулата за създаване на печеливш бизнес.

Друг важен момент да умееш да преценяваш кога дадена задача е по силите ти и кога е добре да наемеш външен специалист за част от работата. Тази част, в която ти не си перфектен за да не се допускат грешки, които да са фатални. А дори и грешките сами по себе си да не са фрапантни те влияят на самочувствието и могат да се окажат проблем ако се натрупат. Доверете се на доказали се специалисти от самата регистрация на ЕООД до воденето на фирменото счетоводство. Дори и ако са Ви казали и сте наясно, че можете сами си водите счетоводството за да спестите средства, това не е добра идея, защото дори и наглед малки грешки могат да Ви костват солени глоби при данъчна ревизия. Това може да доведе фалит. Същото важи и за регистрацията на ЕООД – може да сте прочели много материали по въпроса и да сте наясно как става, но една малка грешка да доведе до отказ от страна на агенцията по списванията.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!