≡ Menu

Децата вече се разхождат със смартфони и таблети

Освен че Ит сферата е много динамична и се развива с бързи обороти, най-успешните специалисти в областта са най-младите от тях. При тях ключово е въображението и логиката, а не опитът, придобит от работата.

В сферата на компютрите се случват чудеса. Едно такова чудо е детето Томас Суарез. Той разбира от компютри и таблети пъти повече от своит връстници и може да прави приложения за тях като истински ИТ специалист. Неговата реч на Tedx истински впечатлява. Той не само че мисли, но и говори като голям човек. Може би той ще е един от създателите на компютри и технологии в бъдещето. Може би ще измисли нещо по-добро от смартфони. Нищо не се знае още. Времето ще покаже ще имаме ли още един Стив Джобс и какво ще е неговото име.

Хубавото е, че в ИТ сферата се инвестира много, затова и дават бързи резултати. Първо се създадоха компютри, после интернет, а след разпространението им, измислянето на нови изобретения в областта стана далеч по-лесно. При телефоните първо се появи платения нет, после wi-fi, след това – touch screen, и днес си имаме смартфони. Хората бързо свикват с технологии и веднъж свикнат ли, не могат да си представят живота без тях.

Затова ще имаме нужда от деца и младежи като Томас Суарез, за да създавт още технологочни провокации. Touch screena се прилага и при таблети. Те са най-новата мания на пазара. След като всички смартфони станаха достъпни като цена и разпространението им стана масово, потребителите имат нужда от нещо ново, за което да мечтаят да имат.

Такова е съзнанието на потребителя. Сега таблетите са хит. До кога ще е така не се знае. Но се знае, че ще е докато измислят нещо още по-ново и непознато до момента. Ще се наложи да изчакаме да видим какво ще измислят Томас Суарез и всички ИТ специалисти нов вид компютри или нов вид на нещо, което не познаваме до момента.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!