≡ Menu

Египетски седмичен и годишен хороскоп

Повече за египетската астрология в Кайро Календара се съдържа, който от списък на всичките дни се състои на египетската година и като важен документ за създаването на годишен хороскоп се разглежда. Всички списъци, разделени в календара, могат в 3 категории да бъдат – първата благоприятните и неблагоприятните дни съдържа и т.н.; втората – митологични събития, които определени дни могат да направят благоприятни или неблагоприятни; трета – с даденият ден свързани поведения.

Египтяните са следвали указанията и съветите на астролозите много ревностно, които дори прости ежедневни дейности включват, като навън да не се излиза, да не се къпят, в определен ден риба да не ядат и т.н. за седмичен хороскоп. Представителството на два зодиака съзвездия, е повече или по-малко с техните латински имена идентично и с този на вавилонската астрология може да бъде сравнена.

Луната в индийската астрология има голямо значение, понеже до Земята е най-близо и върху нас силно упражнява влиянието си. Тя на приливите и отливите действа, на животните и растенията, и на човека до голяма степен. Позицията й се нарича Rasi в рождената карта или знак на Луната и това се използва за предсказания, заедно с Nakshatra – зодиакалния знак, за годишен хороскоп.

Индийските техники са значително използваеми в астрологията и в света, за да се предсказва брак, раждане, финанси, болести, смърт на хора, кариера. Използва се и за предсказване и гадаене в световен мащаб на взаимоотношенията между държавите. Те заедно са в основата на ведическата астрология и природни явления предсказват като валежи, суши, икономически условия, земетресения и т.н.

Келтският седмичен хороскоп от 21 знака се състои, всеки от които различно дърво представлява. За древните келти е символ, изобразяващ пълния жизнен цикъл – раждане, смърт, обновление. Дълбоко в земята са впити неговите корени, от където живителни сили смучат, стеблото стабилност и здрава опора му дава, а клоните величествена корона оформят, която закрила дава и към звездите се стреми. В келтските предания за живи същества са смятани дърветата, които душа и разум в себе си носят. Мъдростта им трябва поуки на хората да дава чрез годишен хороскоп как в хармония да живеят със себе си и природата и да се стремят към доброто у себе си и в живота.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!