≡ Menu

Защото съм мъж

Понеже съм мъж трябва да държа дистанционното в ръка, докато гледам телевизия, ако то не е там ще пропусна цяло шоу докато го търся. Въпреки това едно време оцелявах държейки калкулатор! Понеже съм мъж, когато заключа ключовете в колата, аз ще пробвам да отворя вратата с жица или закачалка и ще игнорирам предложението ти да се обадим на пътна помощ дълго след като сме изпаднали в хипотермия.

О, и когато колата не върви добре аз ще отворя капака и ще гледам двигателя, сякаш разбирам какво точно виждам. Ако някой спре да помогне аз ще кажа ’Преди ги поправях тези работи, но сега с всичките тези компютри, не знам от къде да започна’, после ще пием бира.

Защото съм мъж, когато настина, трябва някой да ми носи супа и да се грижи за мен, докато аз лежа в леглото и стена. Ти никога не се разболяваш колкото мен, така че на теб това не ти е необходимо.

Понеже съм мъж, можеш да разчиташ че мога да купя от магазина хляб и мляко. Не очаквай че мога да намеря екзотични неща като кимион или тофу. Доколкото на мен ми е известно това е едно и също нещо. И никога, при никакви обстоятелства не очаквай от мен да взема нещо което минава за продукт за дамска хигиена.

Защото съм мъж, когато нещо се развали в къщи аз ще го разглобя, независимо от факта че после ще трябва да платя двойно на някой първо за да го сглоби и след това да го поправи.

Защото съм мъж, аз не смятам че сме се загубили, и не смятам че трябва да спрем и да попитаме някой за посоката. Защо би послушала напълно непознат? Как да проверим дали той знае къде отиваме ние?

Защото съм мъж, няма нужда да ме питаш за моето мнение. Отговорът е винаги или секс или футбол, въпреки че трябва да измислям нещо различно всеки път когато ми зададеш въпрос, така че просто не питай.

Защото съм мъж, аз не искам да посещавам майка ти, или майка ти да ни посети, или да говоря с нея когато се обажда, или да мисля за нея повече от колкото се налага. Така или иначе, ‘Денят на майката’ ти е достатъчен, не е нужно аз да бъда там. Сети ли се да купиш нещо и за моята майка?

Защото съм мъж, аз съм напълно способен да съобщя ’Още една бира и тръгваме’, и наистина да го имам в предвид всеки път когато го казвам, дори в случаите когато барът затвори и ние с приятелчетата трябва да търсим друг, който все още работи. Ще смятам за все по-смешно как моите приятели ти се обаждат за да ти кажат че всеки момент се прибирам. За мен е напълно неразбираемо защо си изхвърлила дрехите ми пред блока? Къде е връзката?

Понеже съм мъж, няма нужда да ме питаш дали ми е харесал филма. Ако си плакала на края, не ми е харесал.

Защото съм мъж всеки път когато пуснат Брус Спрингстийн или The Doors по радиото аз трябва да усилвам и да ти разправям как Брус е бил на корицата на Newsweek и Times едновременно и как Джим Морисон е погребан в Париж и всички посещават гроба му. Моля те не се дръж сякаш това не е удивително.

Понеже съм мъж смятам че това с което си облечена е прекрасно. Това което носеше преди 5 минути също беше прекрасно. Който и да е чифт обувки е прекрасен. С или без колан, всичко изглежда прекрасно. Косата ти е прекрасна. Ти изглеждаш прекрасно. Може ли да тръгнем сега?

Понеже аз съм мъж и това е 21 век, аз ще се включа наравно с теб в домакинството. Ти изпери, изчисти, сготви и измии чиниите. Аз ще се справя с останалото.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!