≡ Menu

За какво използваме Facebook напоследък

От много отдавна ми се иска да си направя и аз Facebook. Хората казват, че е „жесток” сайт. Всички казват, че е страхотен сайт. От тези всички около мен, аз съм единствената, която все още не се е включила в най-модерната „група” в Интернет. Нещото, което най-много ме влече в него е, че адски лесно можеш да изпращаш пожелания за рожден ден, сватби, постижения и други.

Винаги, когато се запознавам с някого, едно от първите му изречения е „Имаш ли Facebook?” и аз винаги отговарям с едно подтиснато „Не…”. Сякаш не съм модерна, все едно съм изостанала или нещо по-лошо. Гадно е. Още по-гадно е, че хората вярват в тези неща. В Facebook ми харесва, че в него хората казват каквото мислят, какво мнение имат, че си изпращат мили пожелания за рожден ден или друго хубаво събитие. Новини, предстоящи концерти или развлекателни програми, общо взето всички ново, още преди да е оповестено по Новините на съответната държава, то вече фигурира в Facebook!

Не ми харесва обаче, как някои хора го използват с цел да се покажат на света. Неприлични или глупави, пиянски снимки, още по-глупави коментари. Те използват тази глобална мрежа за приповдигане на собствения си имидж при това, често, сред хора които вече ги познават. Вместо да изпращат пожелания за рожден ден, поздравления за успешен изпит, те го използват за глупави снимки! Вярно, че това е била оригиналната идея на сайта, може би, но радвам се, че е стигнал по-далеч от очакванията за него.

Смятам, че днес Facebook има по-висша цел. Да уведомява хората за световните новини, да предлага снимки от наскоро представени изложби, проекти, концерти, абе ВСИЧКО! Радвам се, когато виждам, че се използва правилно, когато хората слагат се снимки на свои домашни любимци, свои постижения, нещо което те радва, когато го видиш. Пожелания за рожден ден, сватби, весели лафове, това е според мен мисията на Facebook, да радва хората!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!