≡ Menu

Идеи за окачване на завеси, чрез които можете незабавно да промените дома си

Пердетата могат да променят всяка стая до неузнаваемост. Независимо от предпочитания от Вас естетичен дизайн, добре подбраните завеси ще добавят стил към Вашия дом. Дори най-семплите модели могат да се окажат удачен избор за завършване на интериора.
Пердетата не само красят стаята, но и влияят на настроението и нагласата в нея. Затова е важно да се подходи с внимание към този детайл. Те могат да преобразят помещението по много начини и дори да го направят визуално по-голямо.
Следните примери споделени от специалистите в търговията със завеси и пердета в България показват как завесите могат да бъдат най-доброто решение за дизайна на Вашия дом:

  1. Пердетата могат да направят тавана на стаята да изглежда по-висок
    Знаете ли, че това е възможно? Не буквално, разбира се. Повечето хора окачват завесите на нивото на очите. Но всъщност, ако ги окачите по-високо, ще получите този търсен визуален ефект на висок таван.
    В спалните и общите части, като например дневната, можете да сложите пердета, с дължина до пода, като ги окачите над рамката на прозореца, максимално близо до тавана.
  2. Завесата може да направи стаята по-просторна
    Може би ще се изненадате, че са в състояние да направят стаята да изглежда и по-широка. Това става много лесно – просто корнизът трябва да се простира отвъд рамката на прозореца.
  3. Те могат да влияят на температурата в помещението
    За районите с по-студени климатични условия, е удачно да се купува завеса с изолираща подплата. Така стаята ще бъде много по-топла. Тези модели вършат добра работа и за предпазване на помещението от горещата слънчева светлина. Ако пък искате топлият летен бриз да навлиза в дома Ви, изберете леки, прозрачни пердета.
  4. Шумоизолиращи свойства
    С подходящите завеси, можете да контролирате и навлизащия шум. Когато искате тишина и интимност, или да се насладите на приятна музика, те могат да Ви помогнат с акустиката.
  5. Те могат да внесат цвят в ежедневието
    Пердетата са идеален начин за добавяне на цвят към иначе неутралния вид на стаята. Красивият десен ще привлече интереса към едноцветното пространство. Ако не искате да се занимавате с боядисване на скучните стени, добавете лесно свежест и топлина с нова завеса.
  6. Пердето може да промени настроението на всяка стая
    Завесата е лесен начин да повлияете на атмосферата на една стая и да определите предназначението й – за почивка, за работа или за гости. Ако целите формалност, заложете на богатите тъкани, стилни корнизи и коланите за прибиране. Леките, неутрални материи с ярки десени пък придават много по-небрежен вид на помещението.
  7. Завесата осигурява уединение
    Има моменти, когато искате да се насладите на спокойствието в дома си, но идеята, че съседите надничат, не е много приятна. Тук завесите ще са много полезни — просто ги дръпнете.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!