≡ Menu

Избери опънат таван

Използването на опънати тавани е от съществено значение не само от естетическа гледна точка, но също така и за функционални цели, като например монтиране на системи за вентилация, противопожарна безопасност, алармена система, електрически инсталации. Също така, в специални случаи, окачените тавани са необходими за поглъщане на звука, намаляване на шума или да се избегне конденз.

Опънатите тавани дават възможност на монтаж на всички видове осветителни тела. Те са превъзходна алтернатива на традиционните окачени тавани.

Системата от опънати тавани се състои от три основни компонента: PVC или алуминиеви профили, които се монтират на тавана, платното на опънатия таван и клипсове за захващане на платното към профилите. Системата може да се използва за стенни покрития, колони, светлинни решетки и творчески форми.

Използването на профили и еластичността на платното на опънатите тавани позволяват постигане на всякакви ефекти и форми – криви, куполи, сводове и много други форми, за да се образуват решения, които са особено впечатляващи. Поради гъвкавото интериорно решение, което са опънатите тавани те са предпочитани от редица архитекти, дизайнери и естети.

Платното на опънатите тавани е направено от винилови полимери. То е на може да бъде направено в различни цветове и покрития, включително мат, сатен, лакирани, перфорирани, велур, метални и полупрозрачни (за разсейване на светлината, осветление, проекция).

Опънатите тавани могат да бъдат отпечатани с 3D ефекти или да бъдат боядисани с допълнителни ефекти. Опънатите тавани са напълно водоустойчиви, хигиенни, не токсични, антистатични и неалергични. Монтажът им може да се извърши в рамките на няколко часа и не изисква преместването на мебели.

Опънатите тавани подобряват качеството на топло-и шумоизолацията и скриват водни петна по тавана или стените, дори пукнатините в него.

Опънатият таван предпазва дома от водни щети, а също така е огнеупорен. Този вид тавани и колонни системи са икономични решения и красиви интериорни решения.

Едно от предимствата на опънатите тавани е дългия гаранционен срок, даден от повечето производители. Галерия опънати тавани

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!