≡ Menu

Избираме осветителни тела за детска стая

Детската стая е малкия свят на вашето дете. Обзавеждането и подбирането на всяка играчка и детайл се прави с оглед комфорта и удобството на детето. За щастие изборът на осветителни тела задетска стая е изключително лесен. Пазарът за осветителни тела предлага богато разнообразие на лампи за детски стаи. Клиентите могат да избират между различни стилове, видове и цветове. Откриването на осветително тяло, което се вписва идеално в декора на детската стая става бързо. Въпреки че стилът и цветът на лампата се явяват главни фактори при избора на осветителните тела, родителите трябва да помисля и за редица други предпоставки – размера на конкретната лампа, какво количество ще разпръсква тялото и не на последно място, цената.

Ако избираното осветително тяло ще изпълнява функцията на основен източник на светлина за стаята, ще трябва да се избере лампа, която позволява изпълняването на задачи като четене и писане на домашни. В случаите, в които избираните осветителни тела за детска стая ще бъдат определени като второстепенни източници на светлина, количеството на предоставяна светлина не е от голямо значение. В последните години, на пазара за осветителни тела навлязоха лампи, които предлагат регулиране на силата на светлината. Тези продукти предлагат избор между три нива на осветеност. Избира се между режим на работа от 50, 100 или 150 вата. По-високият волтаж се препоръчва при извършване на дейности като четене и писане. По-ниският волтаж е препоръчителен по време на игра и подготовка за сън.

Измежду различните лампи за детски стаи изпъкват няколко вида – лампи, които се поставят на пода, лампи за бюро и за маса. Подберете този вид осветително тяло, което ще се впише най-добре в стаята на вашето дете. Помислете и за функционалността на избраните осветителни тела за детска стая. Ако решите да поставите избраната лампа върху дрешник, маса или бюро, убедете се, че има достатъчно пространство за разположение на осветителното тяло. Децата обичат да местят предмети, а това се оказва решаващ фактор при събаряне на лампите на пода. Ако изберете осветителни тела, които да поставите на пода ще спестите пространство върху дрешника или бюрото. В случай, че детето е малко не поставяйте лампи на пода. В своята игра, децата ще ги съборят и ще се наранят.

На последно място, при избора на осветителни тела за детска стая ви препоръчваме да заложите на лампи, които са в неутрален цвят и непретенциозна форма. В този случай, ще може да използвате лампите в декора на стаята на вече пораслото дете.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!