≡ Menu

Речните круизни кораби

Те по размери са много по-малки от океанските лайнери. На самият им борд могат да се качат м/у 90 и 240 – 250 пътника, но има и речни кораби само за 5 – ма пътника. Може да изберете круизи за вашето пътуване до дадена страна. Поради своите малки размери тези видове кораби могат да плавта в реки и да посещават места, които са недостъпни за големите кораби, именно с тези круизи може да имате достъп до някой от най-уникалните исторически забележителности в по света.

Главната разлика в самата конструкцията на речните и океанските кораби е тяхната форма. Може да питате своите туроператори с какъв тип кораб ще е по-добре да стигнете до целта. Речните кораби са по-луксозни и са доста повече ориентирани към пътниците с по-високите доходи. Обикновенно тези кораби отговарят на хотели с по 4 и 5 звезди. Може да се поинтересувате в туристически агенции ако искате по подробна информация.Едно от големите предимства е това, че имат възможността да пристават на докове в самия център на населеното място.

Основното разделение при тези речни круизи е кораби тип баржа, стандартни круизни кораби както и кораби тип баржа с предназначение на хотел. Едни от Популярните речни круизи могат да включват пътувания по протежението на Амазонка, Нил, Меконг, Дунав, Волга, Мисисипи, Рейн, Яндзъ Сена и други. Идеални са за почивки със семейтсвото или приятели.Някои от големите круизни компании имат до 18 кораба, дори с ред тях е и българската компания, за река Дунав.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!