≡ Menu

Избор на цвят за детски дрехи

Обикновено изборът на детски дрехи е много трудна задача. Повечето майки се съобразяват предимно с материите и цветовете. Това е съвсем нормално, защото всяка една майка желае най-доброто за своето мъниче. Някои семейства държат на класическата формула розово за момиченце и небесно синьо за момченце. Други обличат децата си в детски дрехи, които са умален размер на дрехи за възрастни и още от малки им налагат своя вкус към модата. Най-голям процент от родителите обаче предпочита детето им да бъде облечено в пъстри дрешки с най-различни шарки и щампи.

Преди да изберете детска дреха за детето си, трябва да имате предвид неговата възраст. Всички знаем, че то ще си остане малкото ви момиченце или момченце, дори и вече да е тръгнало на училище, но все пак трябва да му изберете дрешки, които ще подхождат на годинките му. Съобразете се и с личните предпочитания на детето си. Научете го от малко да поема отговорност и да проявява желанията и вкусовете си. Ако детенцето е малко, най-добрият вариант е да му купите памучни дрешки в нежни цветове като небесно синьо, светло розово, ярко жълто, тревисто зелено, оранжево или лилаво. Много подходящи са детските дрехи с различни щампи на любими анимационни и приказни герои. Те със сигурност ще зарадват вашето съкровище.

Някои хора твърдят, че ако детето е малко, е много по-удачно да му изберете дрехи в по-тъмни цветове. Причината за това е, че дечицата не умеят да се пазят и трябва постоянно да перете светлите детски дрехи. Същото се отнася и за малко по-порастналите, които улисани в забавни игри, изобщо не се съобразяват с това, че бързо ще изцапат облеклото си. Но все пак, това са деца. Ако наистина нямате възможност да перете всеки ден, можете да изберете по-тъмни цветове като синьо, сиво и кафяво. Все пак се опитайте да намерите дрешка с декорация, която да освежи тъмния цвят и да зарадва детето. Избягвайте да обличате детето си в много светли дрехи ако му предстои пътуване или когато прецените, че няма да има възможност да се преоблече.

Най-подходящите цветове за детски дрешки според майките обаче си остават пастелните. Те са наситени и ярки и същевременно не позволяват на петната да изпъкват. Друг вариант е да изберете дрешки в няколко цвята, с точки, лентички или камуфлажни шарки.

Когато обличате детенцето си, съчетайте правилно цветовете на детските дрехи и му подберете подходящи и удобни обувчици. Тук правилото за светлите цветове не важи и всички са категорични, е най-удачният избор е по-тъмната обувка. Детските обувчици, за разлика от детските дрехи, се цапат за секунди и вероятно всяка майка рано или късно стига до извода, че светлите цветове в този случай не са за препоръчване.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!