≡ Menu

Изкупуване на коли

Автомобилът ви, който вече е неизползваем и само ви пречи, всъщност може да ви донесе известна печалба. Ако решите да го предадете на фирма за изкупуване на коли за скрап, вие ще направите нещо полезно за природата и в същото време ще получите малко пари в брой.

Цената на вашата стара машина ще бъде определена от фирмата, към която се обърнете. Сумата се изчислява съобразно обема на наличната стомана и метали в автомобила. Любопитно е, че старомодните марки като” Лада “ и “ Москвич “ имат повече метални части в сравнение с някои по-актуални модели. Когато един автомобил се оставя за преработка, служителите, които го приемат, виждат общото му положение и годината на изработка. Обикновено се преглежда и резервоара на колата, като е много важно и дали има някакви последици от ръжда.

Някои метали от предадените коли за скрап са по-ценни в сравнение с други и тяхното съдържание в машината повишава нейната стойност. Това са алуминият, медта, бронза и още някои подобни. За съжаление обаче, те са доста нисък процент от общото тегло на колата. По-голямата част от нея е направена от желязо, чиято маса е от основно значение при определянето на крайната цена.

Освен сумата, която ще получите, има и други предимства в това да оставите автомобила си за преработка:

Първо, не се налага вие да го транспортирате до определен адрес, тъй като фирмата, към която се обърнете, ще има грижата за това.

Второ, оттам ще ви осигурят необходимото за дерегистрация на колата в КАТ.

Трето, ще спечелите определена сума и най-сетне ще се освободите от една стара и непотребна машина.

Също така, със своето решение ще допринесете за опазването на околната среда.

Не се колебайте, ако имате стара кола да я предадете за скрап. Така освен, че помагате на природата – може да изкарате добра сума.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!