≡ Menu

Изработка на сайт по индивидуален проект

Няма смисъл да се лъжем, вече никой сериозен бизнес не може да мине без онлайн присъствие. Рано или късно, на всеки се налага да търси специалист за изработка на сайт.

Е, някой хора могат да си правят сайтовете сами, но те са единици. За другите остават два варианта – регистрация на безплатен блог или поръчка за изработка на сайт. За лично ползване и описване на собствените чувства и преживявания, блогът определено е достатъчен.

Ако обаче става въпрос за фирма и промотиране на определен продукт, няма как да стане без собствен сайт. Преди да поискате изработка на сайт, трябва да си изясните някои неща, за да можете да обясните какво точно ви трябва. Най-напред трябва да потърсите сайтовете на конкуренцията. Разгледайте ги, вижте каква информация са качили в сайта си. Обърнете внимание на дизайна и структурата на конкурентните сайтове. След като сте се запознали с конкуренцията, вече можете да дадете поръчка за изработка на сайт. Сега вече лесно можете да обясните изискванията си, за да се получат нещата както трябва.

Защото най-честото оплакване при изработка на сайт е, че клиента искал едно, а му направили друго и започват спорове за изпълнението и заплащането. Като стана въпрос за заплащане, трябва да се знае, че всяко нещо си има цена и то не малка. Клиентът не вижда труда на програмистите и си мисли, че това е лесна работа. Всъщност в процеса на изработка на сайт и най-малкият детайл иска часове настройване и писане на код.

Сега почти всички сайтове са готови системи, но те се налага да се променят, за да се пригодят за нуждите на съответния клиент. Точно това е трудното, да се модифицират компонентите си е играчка, която отнема много време. Така че, ако сте казали, че искате изработка на сайт, с определена визия, уточнили сте я подробно и сте заявили какви функции очаквате от сайта си, това и ще получите.

Понякога може да е повече, но не и по-малко. Обаче много клиенти след като им бъде създаден сайта изведнъж решават, че трябва да има форум, че искат поле за регистрации или сладшоу с картинки.

Програмиста казва, че ще го направи след доплащане, а клиента настоява, че вече е платил и иска да му се направят и тези неща. Е, това няма как да стане безплатно. Всяко допълнително изискване е часове труд и нерви. Затова преди да поръчате изработка на сайт, уточнете сами за себе си какво искате, разработчиците не могат да влязат в главата ви и да прочетат мислите ви. Най-добре опишете писмено желанията си. Така със сигурност ще получите желания сайт, изпълнен до последния детайл.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!