≡ Menu

Изработка на фирмено лого от професионалист

Изработка на фирмено лого изисква умения и знания на утвърден в бранша професионалист. Може разбира се всяка фирма сама да прецени възможностите си и да реши да възложи задачата по изработка на логото си, на лица които не са професионалисти или на част от екипа си. Но винаги е по-добре да бъдат платени малко повече пари, но фирменото лого да е професионално изработено. Една такава функция и смислова натовареност, често пъти бива пренебрегвана от фирмите, а понякога и от дизайнерите. Значението на едно фирмено лого е доста по-голямо, отколкото повечето запознати смятат и изработка на фирмено лого е важна и задължителна задача за една компания.

Има милиони заети и работещи в индустрията по изработка на лога. Сайтове за готови лога и елементи, изображения и текстове за ползване в мрежата се срещат често. Един сериозен и утвърден специалист, обаче се откроява сред тълпата с качествената си работа. Едно професионално изработено лого трябва да отговаря на следните критерии:

Симетрия и цвят

Обикновено логата са твърде малки и стоят някак тихо на фона на по-големи изображения и реклами, но умелото съчетание на симетрия и цвят ги прави забележими. При изработката на едно лого не е нужно, то „да крещи – вижте ме!“, а е нужен деликатен баланс. Имено баланса на цвят и симетрия на формите карат хората да забелязват и търсят смисъла в логата, когато ги гледат.

Авторски проект

Както всяко авторско право, така и логото е нещо индивидуално и уникално за една фирма. Чрез него тя изпъква, представя се сред другите подобни на пазара конкуренти и привлича аудитория от клиенти. Един професионален дизайнер има подхода и нюх, за изработка на фирмено лого по индивидуален и уникален начин. Логото не е стереотип, то изисква творчество и нестандартно мислене до някъде.

Проучване на пазарната ниша

Несъмнено логото е визитка, която представя фирмата на всичките й нива на организация и функциониране. Доброто проучване на пазарната ниша, в която фирмата оперира, е голям плюс и предимство при изработка на фирмено лого. Един професионалист определено знае това и проучва всяка компания, пред която дадено лого ще стои. Поведението на останалите в бизнес сферата, начина на мислене на клиентите на фирмата, порядките и лоялността в бранша. Толкова много неща са нужни за качествено изработеното лого.

Персонализиран текст

Често пъти самото име на фирмата, може да служи като инспирация за дадено лого. За целта просто вземането и преработването на името или ключова част от него не е достатъчно. Трябва да се прибегне до персонализация на текста и има безброй инструменти за целта. Но как, с какви средства и по какъв начин да се направи това красиво и отчетливо, е по силите само на един професионален лого дизайнер

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!