≡ Menu

Интериор, който освобождава от стреса

Докато в някои домове се чувстваме приятно и спокойно, има и такива, в които ни е неприятно, още при първото посещение. Голямо влияние на нашите чувства имат шпакловката, предметите, цветът, разпоредбата и количеството на мебелите в помещението, в което се намираме.

Специалистите, по-точно дизайнерите, които са ангажирани в интериорните решения, а също така и психолозите казват, че твърде многото мебели и предмети в дома имат лошо влияние на атмосферата, така че трябва да се стремим към минималистичен подход.

Посещавал съм доста места във Варна, и смея да кажа, че не са много тези, в които съм се чувствал комфортно. Явно хората не прибягват до фирми за шпакловки Варна, нито пък до дизайнери, които да наредят и подберат мебелите на домовете им по възможно най-добрият начин.

“Колкото повече толкова повече” е може би клиширан израз от анимационно филмче, но всъщност винаги е така. Когато в пространството има твърде много предмети, вниманието ни е насочено към много повече неща наведнъж, оттам произтича и по-голям стрес, който може и да не усещаме, но влияе на нашия организъм.

В днешно време, в бързият и бурен живот ни е нужен дом, в който да можем да изпуснем парата и да се отпуснем напълно. Минимализмът ни го позволява, защото пространството е освободено от ненужни предмети и има повече място за нас.

Още едно предимство е пренареждането, което със сигурност няма да струва много заради минималистичния стил и малкият брой на предметите.

Има доста интериорни шпакловки, които предлагат свеж и бодър вид на стените, вратите и тавана. Важно е всичко в стаята да е хармонично съчетано и всеки поглед към нашето убежище от света да ни радва и да ни успокоява.

Безвременските цветове и нюанси са винаги на първо място. Желателно е да преобладава бялото, както и черното, след това всички нюанси на сиво, но и на сметана. Изборът е голям, но обърнете внимание и на светлината. Колкото по-естествена е светлината, толкова по-хубава е атмосферата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!