≡ Menu

Какво е добре да знаем за някои страни

Ако сте тръгнали към Тайланд или на някакви екзотични почивки е добре да знаете, че не бива да слагате храната в устата си с вилицата. Тя е вид помощен инструмент, за да сложите самата хапка ориз в своята лъжица, и тогава вече можете да поднесете към устата. Като изключение има в някои северни части където трябва да се храните само ръце. Огромна обида, за тайландските си домакини е да решите да се храните с пръчки.

При арабските държави като Турция и Индия както и в мюсюлманските страни от Африка не се хранете с лявата си ръка. В Индия не бива да се докосвате до чинията с храната, защото мюсюлманите използват лявата страна на храна за подмиване при ходене до тоалетната като по този начин я считат за омърсена, дори и предмет не е добре да се подава с нея, а при почивки в чужбина това е едно от нещата, които едва ли искате да ви се случи. Може да се направи в по съвременните страни изключения ако самият човек е левичар.

Ако сте планували екскурзии нова година до Италия пък не бива да си поръчвате капучино следобеда, понеже може да се разстрои стомахът ви. Те приемат капучиното като храна. Ако си поръчате и забележите хорският поглед, не се чудете защо.

В Китай е интересно, че се хапва само половината от сервираната ви риба, или трябва да се избягва обръщането й в чинията. Било на лош късмет има вероятност така да пожелавате да се преобърне лодката на рибарят.

Ако пък искате нова година Лондон, знайте да не подавате гарафата с вино надясно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!