≡ Menu

Стилни лаптопи за маниаци

Да имаш лаптоп вече е нещо обичайно, но хората винаги търсят нещо ново и различно. Затова производителите се стараят да привлекат вниманието на клиентите не толкова с технически параметри, колкото с красив дизайн. Що се отнася до техническата част, вече дори и евтини лаптопи успяват да задоволят нуждите на потребителите.

Сега се предлагат много лаптопи на промоция, които имат толкова мощен хардуер, че не създават никакви ограничения за ползвателите си. Има и една друга причина дизайна на лаптопите да е по-важен от техническите му параметри. Това е факта, че повечето клиенти нищо не разбират от хардуер. Всъщност, не им нужно да разбират, тъй като за нормалната им работа на лаптопа се изискват минимални ресурси.

Повечето хора не използват и половината от капацитета на своя лаптоп. Какво прави редовият потребител на лаптопи? Той ползва устройството предимно за сърфиране в интернет и за възпроизвеждане на мултимедийни файлове. За тази цел не са необходими много мощни технически параметри. В днешно време потребителите са облагодетелствани – техниката е евтина и поевтинява все повече.

Често се предлагат мощни маркови лаптопи на половин цена от реалната им стойност. Влизайки в магазин за техника, клиентите виждат редици от лаптопи, а някой симпатичен консултант веднага започва да им описва качествата им. Всъщност, повечето хора не разбират и дума от това, което казва консултантът. Най-много да питат за големината на хард диска и рам паметта. Дотук се простират техническите познания на голям процент от клиентите, затова те гледат предимно външния вид на устройствата. Затова производителите влагат доста старание в създаването на дизайна на своите изделия.

Лаптопите имат вече цвят, имат лъскави метални елементи и не на последно място – атрактивни чанти. За компютърните специалисти, които си вадят хляба с работа на компютър и търсят най-мощните параметри, един лаптоп в розово е направо обида, но за една тинейджърка, това е супер яко. Всеки има избор – кой какъвто лаптоп търси, такъв ще намери.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!