≡ Menu

Какво трябва да знаете за изолацията

Всички знаем, че изолацията е важна за удобния и енергийно ефективен дом. Вижте тези неща, които трябва да имате предвид, когато мислите за поставяне на изолация в дома си.

Обновете изолацията си

Ако планирате да купите изолирана врата, защото искате да спестите енергия или да запазите гаража си топъл, струва си да изхарчите около 15 до 20 процента допълнително, за да преминете от екструдиран полистирол към полиуретанова изолация. Изолационната ефективност на гаражната врата е нейната R-стойност. Колкото по-голямо е числото, толкова по-добра е изолацията. Според Clopay, да преминете от 2-инчов полистирол към полиуретан повишава изолационната стойност от R-9 до R-18. Струва си цената.

Избягвайте изолация с каширана с хартия вата, където е възможно
Не купувайте каширана с хартия вата за стандартни изолационни работи на стени. Изрязването и е трудно. И е трудно да се създаде паробариерна мембрана с каширана с хартия вата.

Липсата на изолация подхранва плесените

Топлият въздух търси пропуски в изолацията и когато достигне по-студени повърхности, докато минава навън или навътре в къщата, водата кондензира и това подхранва плесените. Петна от плесен често се появяват на външни стени в близост до подове или прозорци, в ъглите и около изходите и осветлението. Ако плесента изчезне след почистването ѝ и намалите вътрешната влажност с помощта на изсушител или отдушник, просто наблюдавайте мястото. Ако се появи отново, отворете стената и отстранете проблема. Научете как правилно да използвате разширяващата се пяна.

Добавете изолация на тавана

В повечето домове и особено в по-старите къщи добавянето на изолация в тавана ще намали загубата на топлина. Като минимум домовете трябва да имат таванна изолация между R-22 и R-49 (6 до 13 инча насипна изолация или 7 до 19 инча фибростъкло).

Измерете колко изолация имате. Ако вашата изолация е на или под минимума, добавянето на още ще намали сметките за отопление. Ако имате нужда да добавите още, вземете изолация за насипно запълване, а не с фибростъкло, дори ако вече имате фибростъкло. Насипната изолация обикновено се състои от целулоза или фибростъкло и ви позволява да покривате греди и да я слагате в пукнатини. Можете и сами да свършите работата за по-малко от половината от цената, но това е трудна задача и трябва да внимавате, за да не повредите подовата настилка на тавана.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!