≡ Menu

Полезна ли е минералната вода

Ако попитате хората какво най-често пият, много голяма част от тях ще ви отговорят ‘минерална вода’. За вас може да важи същото, но знаете ли какво наистина представлява минералната вода? Дали е полезна?

Както показва и името й, минералната вода е вода, която съдържа минерали. Водата, която е от природните извори обикновено е богата на минерали, но съдържа и други вещества. Качеството на водата се оценява след като се изпари и се изчисли останалото съдържание на минерали. Водата, която съдържа повече от 250 части на милион минерални съставки се смята за минерална.

Много бутилиращи компании твърдят, че водата, която предлагат е минерална. Истината е, че такава вода често се намира само в извори, които са на много трудно достъпни места и не всеки би инвестирал да добива от там.

В действителност има компании, които ви предлагат вода, с нищо по-различна от чешмяната. Тя е замърсена с химикали и органични вещества и по никакъв начин не се класифицира като минерално. Използването на такава вода не се препоръчва.

Има и компании, които предлагат чиста и богата на минерали вода, която всъщност е само филтрирана. По този начин от водата се премахват всякакви замърсители, а с тях и полезните вещества като минералите. Консумирането на такава вода също не се препоръчва и може да доведе до дефицит на минерали.

Минерална вода Хисаря обаче е една от компаниите, които предлагат истинска минерална вода, която съдържа много полезни минерали (сулфати, калций, магнезий, желязо), които са важни за поддържането на добро здраве. Пиенето на минерална вода е най-добрият начин да си набавите тези минерали.

Калцият е нужен на организма за здравината на костите, зъбите и хрущялите. Магнезият помага за поддържане на мускулите и нервите, а желязото поддържа хемоглобина и кислородното съдържание в кръвта. Всички тези минерали са полезни и задължителни за тялото.

В заключение да отговорим на въпроса – Да, минералната вода е полезна.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!