≡ Menu

Как да изберем най-подходящите мебели за баня

Изборът на мебели за баня оформя вида и атмосферата на банята. Шкафовете могат да допълнят съществуващите предмети или да добавят интересни визуални контрасти. Съвременният дизайн работи заедно с модерното оборудване за баня, за да представи едно тоалетно помещение, което е толкова функционално, колкото и естетически задоволяващо съвременните вкусове. Шкафовете за баня с повече старомодни стилови елементи могат да допълнят старомодното оборудване и дори да стоят добре в баня с вана на крачета от 19 век. За да съчетае старомодния дизайн с модерния и да запази основната тема, купувачът има възможност за избор на шкафове с микс от класически и модерни стилови елементи. Да изберете внимателно шкафовете за баня е от решаващо значение. Ако купувачът направи грешка в преценката и установи след монтажа, че шкафовете не се вписват на място, както е предвидено, ще бъде необходимо да се харчат много повече пари, за да се ремонтира отново декорът.

Определяне размера и стила на шкафовете за баня

Доста вероятно е най-големият шкаф в банята да е тоалетното шкафче с мивката. Дължината на такива шкафове варира от около 50 см до 150 см. В случай на по-голямо тоалетно шкафче в него може да има място за две мивки. Вратичките скриват водопроводните тръби под мивките. В горната част на шкафчето стоят предмети за ежедневна употреба като например четки за зъби, сапунерка, кърпи за ръце или четки за коса. Пространството долу се използва като склад за кърпи, тоалетна хартия, а понякога и за почистващи препарати Дървесината на тези шкафове може да е череша, явор, дъб или бамбук. Плотовете обикновено са направени от гранит, теракота, мрамор или по-евтин ламинат. Цветовете започват от тонове на естествена дървесина до разпръснати петна или от бяла боя до черен лак.

Честота на употреба на помещението и стил на шкафовете

Колко често е посещавана банята определя колко често ще се използва тоалетното шкафче. Например една баня, използвана от многочленно семейство, очевидно се сблъсква с по- често ползване на тоалетното шкафче с мивката, отколкото баня към рядко използвана спалня за гости.. Един шкаф с по- артистичен или ексцентричен дизайн би бил по- подходящ за баня, която се ползва от време на време или само от един човек. В една малка баня тоалетно шкафче с мивка в стил мебел от дърво ще добави жизненост в помещението.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!