≡ Menu

Как да намерим читав двигател втора употреба

В днешно време не е лесно да се поддържа кола. Разходите за резервни части, застраховки, данъци и поддръжка могат да се окажат твърде солени за някои нови собственици на автомобили. Когато купите кола втора ръка, пък и дори нова, впоследствие в рамките на година-две разбирате всъщност колко ще ви струва удоволствието да притежавате конкретния автомобил.

Всеки знае какво казват автоманияците – лесна работа е покупката на кола, по-трудната част е да я поддържаш. Това със сигурност е нещо, в което сте уверени, ако сте имали едно превозно средство дълго време. Понякога ремонтите ви се струва, че са бездънна яма в която хвърляте пари, те идват един след друг. Ако приемем, че не сте случили на добър автомобил при покупката му или пък сте експлоатирали един автомобил в продължение на стотици хил. км., то при това положение може да ви е необходим даже и двигател втора употреба, за да удължите живота на тази кола.

Ако това е така, вероятно се чудите – по какъв начин да намеря добър двигател втора ръка и да съм спокоен, че ще спазаря двигател, който няма да дава проблеми още десетки хиляди или дори стотици хиляди километри. Всяка автоморга без значение къде се намира има под ръка десетки двигатели на склад. Най-често те се внасят неразкомплектовани заедно с шасито на превозното средство и се разкомплектоват от търговците на авто части. След като извадят двигателя от колата наред с всичките му прилежащи части, автоморгите го оставят в закрито помещение, където ще е защитен от дъжд и влага и ще очаква своя нов собственик. Винаги когато купувате двигател втора употреба, попитайте автоморгата какви части са включени в термина „двигател комплект“, чиято цена ви цитират.

Трябва да се подразбира, че щом двигателя на една кола започне да отказва и дава симптоми, че е наложителна смяната на множество резервни части, вие следва да пресметнете добре харчовете за подобен ремонт. Подмяната на части по двигателя е свързано с немалко работа по отваряне на главата на двигателя. Разглобяването на двигателя си е основен ремонт и има вероятност да ви коства повече от подмяната на целия агрегат с такъв втора употреба. Направете списък с резервните части, които трябва да смените по двигателя и направете проверка на цените им в някой интернет магазин за резервни части или при търговец на авточасти, който познавате. Съпоставете техните цени с цените на моргите, предлагащи двигатели втора употреба извадени от спрени от експлоатация автомобили. Вижте в интернет за обяви съдържащи думите продавам двигател – почти винаги са от частни лица, разпродаващи снет от отчет автомобил.

При покупка на части за автомобила онлайн, винаги проверявайте марката на предлаганите авточасти, ако не сте запознати с нея. При толкова много производители на авточасти няма как да направим избор без професионален съвет, на коя марка можем да се доверим. При двигателите за коли, предлагани по автоморгите, пазарната ситуация е друга – при тях лошото е, че сами трябва да оцените дереджето на агрегата или по-скоро да разчитате на думата на търговеца, но от друга страна частите почти винаги са оригиналните на колата.

Много резултатен при търсенето на двигатели втора употреба е сайта ни. Системата ви позволява да изпратите запитване за двигателя, от който имате нужда. Обширна мрежа от автоморги от София, Варна, Пловдив и много други градове ще получат вашето запитване и ако имат на склад агрегата, който търсите, ще получите оферти. От уебсайта вероятно ще съберете оферти от множество търговци. По този начин правите сравнение на цените, което ще ви помогне да вземете информиран избор за закупуването на двигател втора употреба. На сайта ще намерите и много полезни статии за поддръжка на автомобила, както и в частност съвети за покупка на двигател втора употреба и инструкции за замерване на компресията на двигател.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!