≡ Menu

Как да обясниш значението на SEO на петокласник?

Аз не съм техническо SEO лице, но разбирам техниката на SEO достатъчно добре. Работил съм за доста фирми – от такива, които се занимават с онлайн магазини, до такива, които разработват приложения за Андроид. По пътя на практиката си съм научил някои неща, които бих желал да споделя.

Търсачките използват сложни (и ревниво пазени) математически формули, наречени алгоритми, за да определят ранга на сайта, поради което няма легална SEO фирма, която да гарантира резултатите. Много от тях обаче прибягват до “black hat” SEO, което разбива установените правила и евентуално може да забранят сайта ти от Google и други търсачки.

Всъщност търсачките не претърсват интернет, а техните индекси (т.е. база данни) на интернет. Уеб страниците намират място в техните индекси с помощта на автоматизирани компютърни програми, наречени паяци или ботове, които обхождат мрежата и добавят страници към техния индекс. Докато тези ботове намерят и индексират сайта ти, няма начин да фигурираш в резултатите от търсенето.

Извисяване на върха на класацията в резултатите от търсенето изисква както on-page, така и off-page оптимизация. Оn-page оптимизацията е всичко направено по отделните страници на сайта, така че Google да разбира за какво се отнася всяка страница. Това започва с изследване на ключовите думи, за да се определят най-добрите конвертируеми ключови думи, които носят по-висок ранг и осигуряват конкурентоспособност на пазара.

Off-page оптимизацията включва изграждане на препратки от други авторитетни сайтове, за да подобрят PageRank-а ти, което представлява метричен линк анализ, прилаган от Google, за да определя ранга.

Извини ме, г-н клиент, гледаш ме с недоумение, искаш оптимизация за сайт на мобилно приложение, но казваш „ Загубих те на ‚алгоритъм“. А аз дори не съм стигнал до canonicalization of URLs. Нека започнем отначало. ..

Агоритми, паяци и ботове-О, Боже!

Натоварен съм със задачата да обуча търговските представители как да обясняват сложността на SEO с прости думи. В противен случай, те никога няма да могат да го продават. Хората се питат:

Как това ще ми помогне да изкарам повече пари?

Някои с призната власт в бранша са склонни да изкарват повече пари от аматьор, не бихте ли се съгласили? Тъй като има по-голяма вероятност експерт да е препоръчан от другите и да ръководи високите цени, нали? Кажи ми някой, който смяташ за експерт в тази област?

Какви квалификации трябва да притежава даден човек, за да е експерт в очите ти?

  • Дългогодишен опит по специалността
  • Препоръки от други
  • Подкрепа от топ експерти в бранша
  • Дълбоки, всеобхватни и качествени знания

SEO е работата, която придава на сайта ти авторитет в очите на търсачки като Google, които я препоръчват на потребителите си, класирайки те по-високо от конкурентите.

Никога не отговаряй на въпроси, които клиентите не са задали

Мислим си, че колкото повече обясняваме, толкова по-добре ще ни разбере отсрещната страна. Не е така. Ако клиентите ти не искат повече информация, тогава спри да говориш!

Разбира се, може да продължиш да обясняваш как „дългогодишният опит“ се равнява на възрастта на уеб сайта ти.; как „препоръките от други“ е като броя на inbound линковете от други подобни сайтове; че“ подкрепа от топ експерти в брашна“ са качествени линкове от авторитетни уеб сайтове; и как „дълбоки, всеобхватни и качествени знания“ са несравними с размера на уеб сайта и информацията, намираща се в него. Но защо трябва да навлизаш в подробности освен ако някой не те пита?

Бъди винаги готов да обясняваш детайлно. Но имай предвид, че ти и аз съпреживяваме тези неща, клиентите ни не. Най-добрият подход е да им даваш по малко информация докато ги удовлетвориш. Обърканите купувачи не купуват, така че не ги затрупвай с информация.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!