≡ Menu

Успешен предприемач в България

Да стане успешен предприемач – това е мечтата на много хора и най-вече на тези, които са се решили да стартират бизнес. Дали обаче това е просто мечта или е напълно възможно дори в държава като България, която все не може да се “нормализира” и правилата на играта все се отличават от другите държави по света.

Българинът предприемач

Като цяло интелигентният българин, а и не само, може да се категоризира като човек целящ сигурност и спокойствие или предприемчив и готов да поеме определени рискове за едно по-добро бъдеще за себе си и поколенията след него. Първият вид хора търсят перфектното работно място, която да им дава финансова сигурност, да им доставя удоволствие и да същевременно да имат достатъчно свободно време да се радват на живота. Ние ще обърнем внимание на втория тип хора, които имат определени мечти, свързани с финансова независимост и предприемачество. Този тип хора обикновено натрупват опит в някоя фирма и след това си регистрират едно ЕООД, с което тръгват по пътя на финансовата си независимост.

Първа стъпка – регистрация на ЕООД

Всеки знае, че първата реална стъпка, като изключим планиране и приготовления, е регистрация на фирма. В повечето случаи българина – предприемач предпочита да стартира сам като си направи регистрация на ЕООД. Много хора смятат, че този факт се дължи на тежкия преход след 89-та година. През това време хората се стремяха да оцелеят всякак, без да ги интересува чуждото мнение и доверието между тях падна драстично. Каквито и да са причините фактът си е факт и вече 3 години откакто падна ограничението за началния капитал на дружествата с ограничена отговорност, ясно се откроява по-големия интерес към едноличното дружество (ЕООД).

За да може един бъдещ предприемач да си регистрира ЕООД, той има два вариант. Единият е ако сам си подготви документите и си ги подаде сам в агенцията по вписванията. Но как се регистрира ЕООД? Много малко хора знаят, ако не са се образовали по въпроса предварително, а когато нямат опит може и да им бъде отказана регистрацията. Затова много хора решават да се доверят на фирма, специализира в предлагането на тези услуги.

Пътят към успеха на новата фирма

Без да се заблуждаваме, можем точно и ясно да кажем, че пътя е много труден и трънлив. Много малко хора успяват да се справят, като се изисква много умения, усилия и непрестанна работа. Всички успели предприемачи не само в България, но и по целия свят са работили 24/7 за да постигнат целите си. Също така трябва да се подчертае, че никога не трябва да те е страх от провала. Това е най-голямата грешка, която може да направи всеки начинаещ предприемач. Повечето успели хора по света са такива благодарение на грешките си и неуспехите. Затова винаги се върви с високо вдигната глава от грешка на грешка, от провал на провал, към пълния и безвъзвратен успех!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!