≡ Menu

Как да упражните мозъка си, за да не губите времето си докато сте на работа?

Много често се случва, така че да сме на работа и едновременно с това, да не правим нищо. В края на работния ден поглеждаме към тефтера със задачи и установяваме, че не сме покрили и 50% от заданията, които са били предвидени за конкретната дата. Звучи ли ви познато?

В този момент през ума ни минават какви ли не натрапчиви въпроси, от сорта на какво ще каже шефът и как ще обясним закъснението си на клиента. Не бързайте да се отчайвате. Всъщност всеки може да обучи мозъка си, така че да не се разсейвате и да не губите ценно време.

По-долу ще Ви предложим няколко начина това да се случи. Но трябва да сте наясно с едно:

Първо трябва да го поискате!

Ако си поставите цел да станете по-продуктивни и проявите постоянство, резултатите ще ви изненадат.

Вижте също: 37 навика при високо продуктивните хора

Поставете си лимити и се въздържайте от вредни навици

Наложете си правила, които изключват дълги обедни почивки, в които не правите нищо съществено, освен да комуникирате с колеги пред кафе машината или в антрето на офиса. От голямо значение тук е концентрацията, чиято липса води до проблеми в професионалната среда. Вие можете да упражните мозъка си, като почивате пълноценно у дома и дадете 100% от възможностите си на работното място. Това със сигурност ще доведе до множество изгоди.

Обърнете вниманието на нещата, които губят времето ви

Много от Вас със сигурност обичат да се ровят в социалните мрежи, за да видят какво съм им писали близки и приятели. По този начин 10 или повече минути минават в преглеждане на Facebook или Twitter профили. Помислете, че за това време, е възможно да проведете поне два телефонни разговора с клиенти и да уговорите някоя важна продажба за фирмата ви.

Не изпадайте в самосъжаление

Ако не сте успели да се справите с дадена работа, то не би трябвало да изпадате в самосъжаление, тъй като последното води до негативен стрес. Най-добрият начин да избегнете притесненията е като погледнете напред и дадете всичко от себе си това да не се повтаря. Грешките невинаги са лоши, защото Ви учат на това, което не бива да се прави.

Помислете за ползите от работата ви

Професионалните изяви се възнаграждават, а това трябва да Ви мотивира. Работете с ясната мисъл, че това ще Ви донесе дивиденти в кратък или дългосрочен план. Все пак, ако сте на ниво, то това не може да остане незабелязано. Рано или късно ще получите премия, повишение или най-малкото повече уважение от шефове, колеги и / или клиенти.

Забравете за думата не мога!

Винаги, когато екипът ни се изправя пред трудни проблеми, някои от които изглеждат дори нерешими, прилагаме един важен принцип:

Да погледнем на проблема като победители, а не като губещи.

Ще се изненадате колко голяма мотивация и енергия може да ви даде тази нагласа. Не забравяйте, че често трудните проблеми изглеждат такива, защото опитваме неправилен подход. Опитайте да забравите всичко и да намерите най-нетрадиционното решение, като останете фокусирани върху резултата, който търсите.

Както гласи поговорката, няма не мога, има само не искам. Ако не искате да работите, то защо въобще сте отишли на това място.

Всичко друго е труд и само труд.

С последния се постигат високи резултати, както показват проучванията и анализите на експерти и психолози.

Но трябва ли да има специално проучване, за да го знаем?

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!