≡ Menu

Козметика за лице подходящя за суха и сърбяща кожа

Ние всички искаме да имаме бебешки мека и гладка кожа, но уви невинаги това е възможно. Определено обаче, не трябва да се притеснявате ако вашата кожа е суха и сърбяща, защото вече има как да се справите с този проблем, ако знаете как да се грижите правилно нея. Има много различни видове козметика за лице, произведени специално за суха кожа, които активно я хидратират, в следствие, на което тя е мека и нежна.

  • Почистване на суха и сърбяща кожа

Почистването на кожата е от огромно значение, когато става дума за грижа за кожата. Всички козметични продукти с почистващо действие, премахват мръсотиите, натрупали се през деня по кожата ви. Въпреки това ако даден продукт е прекалено силен, той може също да премахне и естествените масла от лицето ви, които се нуждае вашата кожа. Без тях тя се дехидратира, в следствие, на което вие я чувствате опъната и сърбяща. Сухата кожа също се нуждае от ексфолиране, за да се премахнат натрупаните мъртви клетки по кожата. За това използвайте професионална почистваща козметика с меко ексфолиращо действие, която нежно ще почисти кожата ви, оставяйки я по-здрава и красива от преди.

  • Хидратирайте кожата си

Почистването и хидратирането са два от най-важните фактори, за да се сдобиете с така желаната бебешка мекота на кожата. Според много дерматолози двете най-добри съставки, с които можете да хидратирате кожата са глицерин и хиалуронова киселина. За това, когато си избирате козметика за лице внимателно прочитайте съдържание и дали тя наистина е подходяща за вашата суха и сърбяща кожа.

Повече информация за подходящата козметика за суха кожа ще намерите в магазина ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!