≡ Menu

Колко струва операция на носа?

Естетическите деформации на носа най-често се задълбочават с напредването на възрастта. Не е изключено такива да се появят вследствие на различни фактори и в по-ранна възраст, които могат да доведат и до затруднено носно дишане. Поради тази причина пластичната операция на носа е все по-често прилагана интервенция в световен мащаб.

Ринопластиката препоръчително се извършва в по-зряла възраст, след като костно-хрущялната структура на носа е завършила напълно своето развитие и вероятността за поява на последващи деформации или увреждане естественото развитие на структурата на носа е минимална.

Много пациенти изпитват дискомфорт поради затруднено носно дишане, вследствие на деформацията, или липса на самочувствие заради естетическите несъвършенства на носа. Взели решение да извършат корекция на носа, логично си задават въпроса: “колко струва операция на носа?”

Цени за операция на носа

Извършването на пластична операция на нос представлява сложна хирургична интервенция, която има своите индивидуални специфики. Поради тази причина не може да бъде дадена точна цена за ринопластика.

Тя се формира, след като бъде извършена консултация с пациента и в зависимост от целта, нуждите за индивидуалните случаи и прилаганите оперативни техники, могат да бъдат определени цени за операция на носа.

Според целта: ринопластиката основно се дели на функционална ринопластика (извършване корекция на носна преграда – септопластика) при затруднено носно дишане и на естетична ринопластика – подобряване естетическите форми на носа чрез премахване на естетическите несъвършенства, както и комбиниран метод на ринопластика. При комбиниран метод цената за ринопластика логично е по-висока, поради комплексността от действия.

Според нуждите за индивидуалните случаи: прилагането на ринопластика има за цел уголемяване на носа чрез прилагане на синтетичен имплант (уголемяваща) или редуциране формата на носа (редуцираща) чрез премахване на излишния костно-хрущялен материал.

Според прилаганите оперативни техники: пластичната операция на носа би могла да бъде разделена на затворена и отворена ринопластика. При затворена ринопластика достъпът до третираната област се осъществява от вътрешната страна на носа през ноздрите.

Интервенцията е много прецизна поради трудния достъп до областта за корекция и моделиране на носа. При отворената ринопластика, която е по-често практикувана, достъпът до проблемната област се прави външно.

За моделиране на носа в най-правилната форма се изисква много внимание, усет към детайла и индивидуален подход при прилагане на метода “отворена ринопластика”.

Цената за ринопластика е различна и в зависимост от обема на третираните елементи – операцията на носа може да бъде цялостна или частична. При цялостна корекция на носа се коригират комплексно няколко елемента – изкривена носна преграда, корекция на върха на носа, гърба и костите се моделират за постигане на желаната форма.

Прилагането на частична операция на носа може да включва моделиране само на определен анатомичен елемент от носната структура – само корекция на върха на носа например, ноздрите и т.н.

Ринопластика в Турция на отлична цена

Клиника “Д-р Мухамет Дилбер” извършва ринопластика в Турция на отлични цени. Д-р Мухамет Дилбер е пластичен хирург в сферата на ринопластиката и отопластиката с над 38 години опит, а от 2011 година извършва ринопластика на отлични цени в собствената си клиника.

Опознал тънкостите на хирургичната на работа при моделиране на носа по най-добрия начин, той ще ви предложи функционална и естетическа ринопластика с отлични резултати на добри цени.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!