≡ Menu

Профилите във Facebook по света

Специалистите обясняват редките чествания на рождените дати в някои страни на Африка с факта, че в някои части там народите все още нямат понятие за време, не ползват календар, а сезоните не се сменят.

В Северна Африка например е прието рожденият ден да се празнува само два пъти в живота – при появата на бял свят и когато достигне възрастта на пророка Мохамед – 52 години.

Там естествено не им е познат и Facebook и не получават пожелания за рожден ден. Може би най-ощетените хора за отбелязване датата на раждането са в Япония. Там изобщо не празнуват рожден ден какъвто и да е начин.

Честити се и се получават пожелания за рожден ден само на родителите, които се поздравяват с годишнината от извършения от тях подвиг – появата на детето им. Да не говорим за пожелания за рожден ден във Facebook.

Но все пак децата празнуват рожден ден, навършвайки 3, 5 или 7 години и тържеството се нарича Сити-го-сан. Отбелязва се в определени дни, като е едно за всички деца и дори изобщо да не съвпадне с личната дата на раждане.

Подаръци в Япония се поднасят само когато човек навършва 60, 70, 79, 88 и 99 години. Рожденият ден е нещо особено за всички хора. Датата на появата на бял свят бележи етап от живота и как ще бъде отбелязан празника, по какъв начин, с кого, дали ще се спазят определени традиции или обичаи, характерни за страната, в която се живее, е изключително право и личен избор на всеки.

Дори и ако има профил във Facebook трикове, и там ще получи пожелания за рожден ден. Имената съпровождат хората от появата им на бял свят и през целия живот, считат се за част от човешката същност, особено ако и рожденият ден съвпадне с празник на именния. Тогава има още повече подаръци и пожелания за рожден ден, даже и във Facebook.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!