≡ Menu

Кърти чисти извозва

Доста често на всеки от нас му се налага да се нагърби собственоръчно с непознат проблем, вместо това да ползва професионална услуга за да реши проблема. В някой случаи причината за това е финансова, но не-рядко това е обикновено надценяване на реалните възможности. Когато говорим за домашен ремонт, в повечето случаи е по-правилно да се преосмисли преди да се вземе решение как ще се действа.

Когато дойде време за поредния ремонт на дома, началото често пъти е свързано с къртене. Често къртенето се подценява и домашния майстор се захваща с тази работа. Понякога се кърти фаянс, за да се поставят нови плочки, в някой случаи се кърти тухла за да се вдигнат или преместят стени, в някой случаи се кърти под-прозоречно пространство за да се усвои тераса и и др. Често пъти работата се случва успешно, но се губи твърде много време, налага се да се купят скъпи инструменти, увреждат се съседни аксесоари, таваните се напрашат значително, а често се стига и до тежки травми.

Следва изхвърляне на десетки торби боклуци, които деликатно се оставят късно през нощта до варела за отпадъци, докато съседите не гледат. Как ще рефлектира това на чистотата не ни интересува. Всеки казва, че точно неговите строителни отпадъци няма да са тези, които да наклонят везната. А регулираното освобождаване от строителни боклуци никак не е сложно, нито много скъпо. За целта са предвидени специални сметища. Много тънък момент, в който е добре да се замислим.

За да спестим тези угризения, никак не са нужни грандиозни усилия. Безусловно това спестява нашето време, дава много по-добри резултати и не вреди на чистотата на околна среда. Всичко, което е необходимо е да намерим професионална фирма за къртене.

Козовете на професионалистите в сектора на къртачите са, че имат опитни къртачи и професионално оборудване, което им позволява да свият цените, да работят много бързо, да няма грешки, да не се контузват и да не оставят след себе си погром. Строителните отпадъци се изхвърлят регулирано, не влияем на природата. Не се харчим за инструменти, не пипваме мазоли, не се нагълтваме с един пепел за един ден, не късаме кабелите на ел. инсталацията докато сваляме плочките, не прекарваме малкото си свободни дни на тръстиката и евентуално не използваме семейната кола за тежкотоварни експерименти. Освен това, пазарът на къртачите е много конкурентен, както в София така и в страната, а това сигурно води до повишаване на качеството и намаляване на цената.

Ако все още твърдите че е по-разумно да впрегнете в къртачни дейности – наслука!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!