≡ Menu

Развитие на остеопороза при жените

Остеопорозата означава „порести кости” и се получава в следствие на намаляване на количествата на калциев фосфат в костите. Това променя структурата им като ги прави по-крехки и уязвими за счупвания, особено при по-възрастни жени. Характерен симптом на остеопорозата е фрактура на бедрената кост. Заболяването засяга особено жените над 50 годишна възраст. В повечето случаи причината е хормоналния дисбаланс, който настъпва в организма след менопауза.

Последствия от остеопороза

След като заболяването е в последна фаза и са налице фрактури, без значение коя част на тялото е засегната, това може да доведе до тежки последствия свързани с начина на живот на пациента. Въпреки всичко е възможно да се приложи лечение и болките от това заболяване да бъдат смекчени. Постоянните болки и трудностите свързани със симптомите на остеопороза при жените може да доведе до тревожност и контракции в мускулите. Съществуват техники, които могат да облекчат състоянието без намесата на лекарства.

Използването на масаж като терапия за справяне с остеопорозата

Терапевтичния масаж може да направи чудеса за пациента болен от остеопороза. Допълнително този вид терапия допринася за релаксация и повишаване на кръвоснабдяването.

Затопляне или охлаждане

Охлаждането може да намали болката. Затоплянето с горещ душ може да освободи сковаността на мускулите. Опитайте двете схеми за да видите кое е най-добре за облекчаване на болката.

Акупунктура

Една акупунктура може да бъде в състояние да облекчи болките, свързани с остеопорозота при жените чрез въвеждане на игли, особено когато са поставени на точното място в тялото. Тези игли предизвикват мозъка да освободи ендорфини.

Облекчаване на болката е нещо, за което стотици жени търсят начин да се справят. Съществуват много продукти на пазара, които помагат в борбата с това тежко заболяване.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!