≡ Menu

Стрес–инконтиненция и лазерното лечение на проблема

Стрес–инконтиненция или по обяснимо казано внезапно изпускане на урина при жените е състояние на слабост на съединителната тъкан или вагинална атрофия. Тя е сред често установяваните проблеми при дамите и може да се получи в следствие на естествено раждане най-малкото. Състоянието се наблюдава при жени в средна възраст и се различава от спешната-инконтинеция, която е свързана с внезапно и неконтролируемо изпускане на урината. При тази форма на състоянието често пъти едно кихане, покашляне или леко натоварване, води до изпускане на малки количества урина, а не невъзможност за задържането й като цяло! Най-вече това състояние се свързва с така наречената вагинална атрофия, при която лигавицата на влагалището при жените силно изтънява и губи еластичните си свойства.

Стрес – инконтиненция се наблюдава след едно естествено раждане, защото още разхлабените мускули на матката не са възвърнали нормалното си състояние. Понякога при липса на специални упражнение за стягане на матката след естествено раждане, състоянието може да се превърне в хронично. Неминуемо то се влошава с годините и има нужда от лечение за подобрението му. Най-доброто решение в случая са лазерните терапии. Те са изцяло безболезнени и действат сравнително бързо във времето, до няколко процедури в рамките на половин до една година.

Какво представлява лазерната терапия за лечение на подобни състояния и как действа?

Като цяло лазерната терапия се прави с помощта на Fotona SP Spectro лазер. Той действа с висока дължина на лазерната вълна и така, благодарение на дълбокото проникване в тъканите, създава един ефект на стягане и възвръщане на гъвкавостта. Снабдяването с кръв на стената на влагалището е активизирано, както и продукцията на колаген в областта. Така с времето нормалната еластичност и киселинната среда във вагиналната област са възстановени напълно. Стрес – инконтиненция е състояние, което е неизбежно с напредването на възрастта при жените в повечето случаи. С лазерното лечение се цели възстановяване на стената на влагалището преди тя да претърпи процеси на атрофиране. Когато лигавицата е отново по-плътна, тя има по-голяма упора спрямо уретрата и така симптомите на състоянието намаляват и в последствие изчезват.

Като цяло след една подобна лазерна терапия се наблюдават подобрения не само в спирането на инконтиненцията, но и по-малко инфекции на полово-пикочните пътища при жената. Освен това сухотата изчезва и отново има добро овлажняване. Болката при полов акт се премахва успешно и тя не се появява спонтанно в ежедневието. Сетивността и еластичността на вагиналната област са нормализирани и така либидото не страда.

Подходящи групи жени, които могат да се подложат на лечение с лазер против стрес – инконтиненция

Тази терапия, както вече споменахме е безобидна и безопасна. На нея могат да се подложат всички жени страдащи от неприятното състояние. Преди това е добре да се консултират със специалист и да си направят изследвания на влагалищния секрет по микробиологичен път и цитонамазка. Жените изпитващи болка или кървящи при полов акт, тези с лек пролапс, в период на менопауза, с инфекции на полово-пикочните пътища и тези със стрес – инконтиненция могат спокойно да се лекуват с лазерно лечение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!